Συνελήφθη 76χρονος για τη φωτιά στο Δήλεσι

Στο αυτόφωρο οδηγείται σήμερα 76χρονος, κατηγορούμενος για εμπρησμό από αμέλεια, σχετικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χτες το απόγευμα στο Δήλεσι Βοιωτίας.

Ο 76χρονος συνελήφθη από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος χτες το βράδυ, διότι προέκυψε ότι είχε ανάψει στο σπίτι του έναν υπαίθριο ξυλόφουρνο, αλλά από σπίθες που έβγαιναν από την καμινάδα εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στην παρακείμενη δασική περιοχή.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, καταδικάστηκαν χτες ο 21χρονος Πακιστανός και ο 44χρονος Έλληνας εργοδότης του, για τον εμπρησμό προχτές στον Αγιο Γεώργιο Κορωπίου. Υπενθυμίζεται ότι ο αλλοδαπός είχε πάρει το μοτοποδήλατο του εργοδότη του που είχε αρπάξει φωτιά. Αφού αφαίρεσε την πινακίδα με το αριθμό κυκλοφορίας για να μην αναγνωριστεί, το εγκατέλειψε και επέστρεψε στην εργασία του, χωρίς κανείς τους να ειδοποιήσει για την πυρκαγιά.

Από το δικαστήριο κρίθηκαν και οι δύο υπαίτιοι για την πυρκαγιά. Στον Πακιστανό επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών και ενός μηνός, χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα, καθώς και χρηματικό πρόστιμο 4.500 ευρώ, ενώ εξάμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή επιβλήθηκε στον εργοδότη του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα