Ντράγκι: Αναγκαία η επεκτατική πολιτική από ΕΚΤ

H επεκτατική νομισματική πολιτική παραμένει κατάλληλη για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

“Όσον αφορά τη νομισματική πολιτική, η σταθερότητα των τιμών παραμένει διασφαλισμένη και το συνολικό οικονομικό outlook απαιτεί μια επεκτατική πολιτική” υποστήριξε.

Σύμφωνα με κείμενο ομιλίας που αναμενόταν να πραγματοποιήσει στο Βερολίνο, ο κ. Ντράγκι υπερασπίστηκε το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων “ΟΜΤ”, λέγοντας ότι ενίσχυσε την σταθερότητα της ευρωζώνης.

“Πράγματι, θα έλεγα ότι το ΟΜΤ είναι πιο απαραίτητο τώρα, καθώς βλέπουμε πιθανές αλλαγές στην νομισματική πολιτική” σημείωσε ο κ. Ντράγκι, αναφερόμενος στα σχέδια της Fed για έξοδο από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Ντράγκι τόνισε ότι η Γερμανία έχει επωφεληθεί από το πρόγραμμα, καθώς μείωσε τον κίνδυνο διάσπασης της ευρωζώνης και το επακόλουθο κόστος.

Παράλληλα, ο κ. Ντράγκι επεσήμανε ότι η “νομισματική πολιτική αποτελεί μόνο ένα μικρό μέρος της συνολικής ατζέντας για την υπέρβαση της κρίσης” και κάλεσε τις κυβερνήσεις να συνεχίσουν τις δομικές μεταρρυθμίσεις και μια “φιλική προς την ανάπτυξη” δημοσιονομική προσαρμογή.

ΠΗΓΗ: www.euro2day.gr

Σχετικά άρθρα