Ενοποίηση των συστημάτων της πρώην ΑΤΕbank με την Τράπεζα Πειραιώς

Ολοκληρώθηκε το έργο της ενοποίησης των συστημάτων της πρώην ΑΤΕbank στο περιβάλλον των συστημάτων πληροφορικής της Τράπεζας Πειραιώς.

Από χθες, Τρίτη 25 Ιουνίου 2013, όλοι οι πελάτες της πρώην ΑΤΕbank και της Τράπεζας Πειραιώς εξυπηρετούνται από κοινά συστήματα πληροφορικής και με τις ίδιες διαδικασίες, για όλες τις τραπεζικές εργασίες, μέσα από το ενοποιημένο δίκτυο των 775 καταστημάτων των δύο τραπεζών, καθώς και από 2.343 ΑΤΜs και 385 μηχανήματα Easypay.

Από την ίδια ημέρα, όλοι οι πελάτες της πρώην ΑΤΕbank χρησιμοποιούν για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές τους την ολοκληρωμένη πλατφόρμα ηλεκτρονικής τραπεζικής Winbank καθώς και τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά κανάλια εξυπηρέτησης της Τράπεζας Πειραιώς.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της τράπεζας, για το έργο της ενοποίησης των συστημάτων της πρώην ΑΤΕbank εργάστηκαν 400 στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς και 50 στελέχη εξειδικευμένων εταιρειών.

Η ενοποίηση των συστημάτων της πρώην ΑΤΕbank, είναι το πρώτο μεγάλο βήμα στην πορεία ενοποίησης των συστημάτων πληροφορικής και των υπολοίπων τραπεζών που εντάχθηκαν πρόσφατα στον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, με επόμενο βήμα την ενοποίηση των συστημάτων της πρώην Ελληνικής Τράπεζας, η οποία θα ολοκληρωθεί στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου 2013.

Εξάλλου, για αργότερα σήμερα αναμένονται οι επίσημες ανακοίνωσης σχετικά με την επιτυχή έκβαση της τράπεζας Πειραιώς στο πλαίσιο της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης της, που ολοκληρώθηκε χθες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα