Συνάντηση Σοίμπλε – Χατζηδάκη

Επίσκεψη στο Βερολίνο πραγματοποιεί αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή, 27 και 28 Ιουνίου, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης.

Κατά την παραμονή του στη γερμανική πρωτεύουσα ο κ. Χατζηδάκης θα έχει σειρά επαφών με μέλη της κυβέρνησης και βουλευτές, με βασικό αντικείμενο τη δημιουργία του Ελληνικού επνεδυτικού Ταμείου που επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση.

Όπως έχει πει σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης, το ελληνικό επενδυτικό ταμείο θα μπορούσε να αντλεί κεφάλαια από τα κοινοτικά διαρθρωτικά ταμεία, αναπτυξιακές τράπεζες, διεθνείς αναπτυξιακούς οργανισμούς, και κατόπιν και από ιδιώτες επενδυτές. Το ταμείο θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και ιδιωτικό μάνατζμεντ

Ειδικότερα, ο κ. Χατζηδάκης θα συναντηθεί αύριο Πέμπτη με τον υπουργό Οικονομικών κ. Wolfgang Schäuble, τον υφυπουργό Οικονομίας κ. Stefan Kapferer καθώς και με βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας CDU και CSU.

Το απόγευμα της Πέμπτης ο κ. Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Steffen Kampeter θα μιλήσουν σε εκδήλωση του Konrad Adenauer Stiftung. Το θέμα της ομιλίας του κ. Χατζηδάκη είναι “Η Ευρώπη του Αύριο: Η ελληνική θέση

Σχετικά άρθρα