ΚΚΕ: Οι επενδύσεις πάνε χέρι – χέρι με τα αντιλαϊκά μέτρα

Οι καπιταλιστικές επενδύσεις πάνε χέρι – χέρι με τα αντιλαϊκά μέτρα και την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

“Η προπαγάνδα και οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης σχετικά με τις επενδύσεις επιχειρηματικών ομίλων στην Ελλάδα, όπως η COSCO, η κατασκευή του αγωγού TAP, η συμφωνία VODAFONE-WIND, συμβαδίζουν με την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επισπεύδει τις ιδιωτικοποιήσεις, τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημοσίων οργανισμών, τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες 12.500 εργαζομένων, την επέκταση της φοροληστείας, καθώς και νέες περικοπές σε συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, εξαιτίας των τεράστιων ελλειμμάτων που έχει δημιουργήσει η αντιλαϊκή πολιτική στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΕΟΠΠΥΥ.

Επιβεβαιώνεται ότι οι καπιταλιστικές επενδύσεις πάνε χέρι χέρι με τα αντιλαϊκά μέτρα και την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Όσες θέσεις εργασίας δημιουργηθούν θα είναι κακοπληρωμένες και αποτελούν “σταγόνα στον ωκεανό

Σχετικά άρθρα