Το πόκερ με Τζιμπούρ και η χρονιά του Μήτρογλου

Μπορεί το ενδιαφέρον στην «ερυθρόλευκη» επικαιρότητα να έχει πέσει στις µεταγραφές και στο πώς ο Ολυµπιακός θα µπορέσει να κλείσει τις τρύπες που έχει στο ρόστερ του µε τις 4-5 (τουλάχιστον) µεταγραφές που έχει ζητήσει ο Μίτσελ…

 

Όµως παρουσιάζει εξίσου µεγάλο ενδιαφέρον και το τι θα γίνει µε παίκτες της οµάδας που βρίσκονται εδώ και καιρό στο στόχαστρο ξένων συλλόγων.

Οπως είχε τονίσει ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην οµιλία του στους «ερυθρόλευκους» λίγο πριν από τον τελικό του Κυπέλλου, κάνοντας ανοιχτά λόγο για παίκτες που δεν συµπεριφέρονται σωστά, θα φανεί σύντοµα τόσο µε τις µεταγραφές που θα γίνουν όσο και µε το πώς θα αξιοποιηθούν αρκετοί από τους νέους παίκτες που θα έχει από τις 7 Ιουλίου ο Ισπανός τεχνικός στη διάθεσή του

Ενα όµως από τα πιο «καυτά» θέµατα για τον Ολυµπιακό αναµένεται να είναι το µέλλον του Ράφικ Τζιµπούρ, µε τον Αλγερινό να βλέπει πλέον καθηµερινά το όνοµά του σε δηµοσιεύµατα του εξωτερικού που τον βάζουν στο στόχαστρο τουρκικών (όπως η Κασίµπασα χθες και πριν από λίγες µέρες η Μπεσίκτας) και ρωσικών οµάδων αλλά και της Μαρσέιγ που από πέρυσι παρακολουθεί τον άσο του Ολυµπιακού. Τη Μαρσέιγ που είναι αλήθεια πως ο Τζιµπούρ θα θεωρούσε ως ιδανική εξέλιξη γι’ αυτόν εφόσον βεβαίως έπαιρνε την απόφαση να φύγει από τον Ολυµπιακό και οι Μασσαλοί έκαναν πρόταση. Ο Τζιµπούρ βεβαίως ήταν και πέρυσι από τα βασικά όπλα του Ολυµπιακού και παρότι βρέθηκε µια ανάσα από την αποχώρηση αποδέχτηκε την πρόταση του Ολυµπιακού για νέο τριετές συµβόλαιο. Το γεγονός πάντως πως ακόµη δεν έχει υπάρξει επίσηµη ανακοίνωση από την ΠΑΕ οδηγεί σε σενάρια που τον θέλουν να µην έχει υπογράψει ακόµη, την ώρα που ακόµη και µέσα από την οµάδα υπάρχουν υποστηρικτές που θεωρούν ότι ο Ράφικ έχει κάνει τον κύκλο του, έχοντας βέβαια στο µυαλό τους την παρουσία του Μήτρογλου. Οι πληροφορίες που υπάρχουν για το θέµα Τζιµπούρ είναι πως σύντοµα θα ανάψει το παιχνίδι για το µέλλον του, συνδυάζοντας µάλιστα την υπόθεση Αµαλφιτανό και την επικείµενη απόκτησή του από τη Μαρσέιγ µε τον Αλγερινό. Την τελευταία φορά άλλωστε που ο Τζιµπούρ µίλησε για το µέλλον του είχε δείξει ξεκάθαρα πως σκέφτεται όσο ποτέ άλλοτε τη µεταγραφή.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ

Η χρονιά του «πιστολέρο»

περσινή χρονιά για τον Κώστα Μήτρογλου ήταν η απόδειξη πως ο δανεισµός του τον προηγούµενο 1,5 χρόνο ήταν ευεργετικός για τον ίδιο αλλά και για την οµάδα.

Ο Ελληνας επιθετικός είχε αποδείξει το ταλέντο του από την πρώτη στιγµή που ήρθε στο µεγάλο λιµάνι, χρειαζόταν όµως εµπιστοσύνη και χρόνο συµµετοχής που τα προηγούµενα χρόνια δεν µπορούσε να βρει στον Ολυµπιακό. Η επιστροφή του το περασµένο καλοκαίρι και η εµπιστοσύνη που του έδειξαν τόσο ο Ζαρντίµ αρχικά όσο και ο Μίτσελ στη συνέχεια τον βοήθησαν να δείξει και να αποδείξει πόσο µεγάλο κεφάλαιο αποτελεί για τον Ολυµπιακό. Η µάχη για τη θέση του βασικού επιθετικού µε τον Τζιµπούρ ήταν µεγάλη, µε τον Αλγερινό να υπερισχύει, αλλά τον «πιστολέρο» να στέλνει τα µηνύµατά του προσελκύοντας ουσιαστικό ενδιαφέρον από ξένες οµάδες. Γι’ αυτό άλλωστε και ο Ολυµπιακός φρόντισε άµεσα να τον ανταµείψει µε νέο συµβόλαιο «δένοντάς» τον στο µεγάλο λιµάνι. Στα πλάνα του Μίτσελ ο Κώστας Μήτρογλου αποτελεί τη Νο 1 επιλογή για την κορυφή της «ερυθρόλευκης» επίθεσης για τη νέα χρονιά, είτε µείνει ο Τζιµπούρ είτε αποχωρήσει, όπως θεωρείται πιο πιθανό µε τα τωρινά δεδοµένα. Βεβαίως ο Μίτσελ έχει ζητήσει µεταγραφή επιθετικού στην περίπτωση που φύγει ο Τζιµπούρ, κάτι απολύτως λογικό, µε τον Μήτρογλου πάντως να παραµένει ένα πολύ σηµαντικό κεφάλαιο που ο Ολυµπιακός θα στηριχθεί ακόµη περισσότερο στη νέα προσπάθεια που κάνει. Για τον «πιστολέρο» το µεγάλο στοίχηµα της νέας σεζόν είναι να µπορέσει να συνεχίσει την ανοδική του πορεία και να φτάσει στην ολοκληρωτική καταξίωση µε τα ερυθρόλευκα. Απαντες άλλωστε στο µεγάλο λιµάνι, από τη διοίκηση έως το τεχνικό τιµ, ποντάρουν πολλά στο πλούσιο ταλέντο του «Γερµανού».

Πηγή: Goal

Σχετικά άρθρα