Ιράκ: Τουλάχιστον 22 άτομα έχασαν τη ζωή τους

Εκρήξεις σημειώθηκαν την Πέμπτη το βράδυ σε πολυσύχναστες καφετέριες και άλλους στόχους σε ολόκληρο το Ιράκ, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 22 ατόμων, ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές.

Στο βόρειο και νότιο τμήμα της Βαγδάτης, δύο εκρήξεις κατέστρεψαν ποικίλες καφετέριες όπου δεκάδες νεαροί είχαν συγκεντρωθεί προκειμένου να παρακολουθήσουν ένα ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Βαρκελώνης. Από τις εκρήξεις 8 άτομα έχασαν τη ζωή τους, ανακοίνωσαν οι ιατρικές πηγές και η αστυνομία.

Δύο ακόμα εκρήξεις είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 6 άτομα σε καφετέρια στην πόλη Μπακούμπα, περίπου 50 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Βαγδάτης, ενώ άλλη μία έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε ένα καφέ στην πόλη Τζεϊμπέλα, 65 χιλιόμετρα νόιτα της πρωτεύουσας, προκαλώντας το θάνατο 3 ανθρώπων. Ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη στην πόλη Ισκανταρίγια, 40 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνδρας.

Η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο Ιράκ από τις αρχές του έτους, έχει προκαλέσει, μόνο το μήνα Μάιο, το θάνατο τουλάχιστον 1.000 ανθρώπων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα