Στα σκαριά το πρώτο διαπλανητικό νόμισμα

Οι αστρονόμοι και οι οικονομολόγοι προχωρούν σε μια μάλλον ασυνήθιστη συμμαχία, προκειμένου να δημιουργήσουν το πρώτο διαστημικό νόμισμα, το οποίο θα χρησιμοποιείται ως μέσο πληρωμών για συναλλαγές από αστροναύτες και τουρίστες στο διάστημα. Η πρωτοβουλία -με την ονομασία PayPal Galactic- προέρχεται από το Ινστιτούτο Αναζήτησης Εξωγήινης Νοημοσύνης (SETI) και μια από τις μεγαλύτερες διεθνώς εταιρίες online συναλλαγών, την PayPal, που διαχειρίζεται το ομώνυμο σύστημα στο διαδίκτυο.

Βλέποντας μακριά στο μέλλον, η πρωτοβουλία φιλοδοξεί να θέσει τα θεμέλια για μια διαπλανητική κοινωνία, χωρίς συναλλαγές με μετρητά, αλλά μόνο με ηλεκτρονικές συναλλαγές. Η προοπτική έναρξης ιδιωτικών εμπορικών και τουριστικών διαστημικών ταξιδιών γεννά και την ανάγκη για ένα σύστημα χρηματικών συναλλαγών πέρα από τα σύνορα της Γης, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ήδη ενδιαφέρον για το PayPal Galactic έχουν δείξει διάφορες ιδιωτικές εταιρείες που σχεδιάζουν να στείλουν τουρίστες στο διάστημα, όπως η Virgin Galactic (έως το τέλος του 2013) και η Spaxe X. Καθώς η ανθρωπότητα επεκτείνεται στο διάστημα, νέα δεδομένα διαφαίνονται για τις τράπεζες και τα νομισματικά συστήματα.

Τα διαστημικά ταξίδια, όπως δήλωσε, σύμφωνα με το Space.com, ο αστροναύτης Μπαζ Όλντριν της αποστολής “Απόλλων 11

Σχετικά άρθρα