Έως τις 3 Ιουλίου το ΔΝΤ στη Βουλγαρία

Αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έφθασε στη Βουλγαρία για να πραγματοποιήσει επίσκεψη μέχρι τις 3 Ιουλίου, δήλωσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος του Ταμείου στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία Τόνι Λίμπεκ. Στο επίκεντρο των συνομιλιών των μελών της αποστολής με τους Βούλγαρους αξιωματούχους, θα βρεθούν θέματα για την ανάπτυξη της οικονομίας και της αγοράς εργασίας, δήλωσε η επικεφαλής της αποστολής Μισέλ Σάνον, τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της Βουλγαρίας, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η αποστολή του ΔΝΤ θα έχει συναντήσεις στο υπουργείο Οικονομικών, την Εθνική (κεντρική) Τράπεζα, την Υπηρεσία Τελωνείων και άλλους φορείς. Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Λιουντμίλα Έλκοβα δήλωσε ότι έχουν ληφθεί μέτρα για τη βελτίωση της πορείας των εσόδων του προϋπολογισμού και υπογράμμισε πως ήδη προετοιμάστηκε σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση φορολογικών θεμάτων και την διευκόλυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Η ίδια τόνισε πως στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου είναι – μεταξύ άλλων – η μείωση της ανεργίας των νέων και η επεξεργασία σχεδίου νόμου για την προστασία των καταναλωτών.

Σχετικά άρθρα