Στην Κωνσταντινούπολη ο Τ. Κουίκ

Για την Κωνσταντινούπολη αναχωρεί σήμερα (28/6/2013) ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, προκειμένου να συμμετάσχει στην ετήσια συνδιάσκεψη των κοινοβουλευτικών ομάδων των 52 χωρών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Σύμφωνα με ανακοίνωσης του κόμματος, κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του ο Τέρενς Κουίκ θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κκ. Βαρθολομαίο, με τον Πρόεδρο του Τουρκικού Κοινοβουλίου Τσεμίλ Τσιτσέκ, αλλά (στα πλαίσια της άσκησης της κοινοβουλευτικής διπλωματίας) και με τους αρχηγούς σημαντικών κοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών που στρατηγικά, οικονομικά και πολιτικά ενδιαφέρουν την Ελλάδα.

Σε σημερινές του δηλώσεις ο Τέρενς Κουίκ είπε ότι “ένα από τα βασικά ζητήματα που θα απασχολήσει τη σύνοδο του ΟΑΣΕ είναι η λαθρομετανάστευση, όπως επίσης και εκείνο των προσφύγων από τη Συρία, κυρίως Χριστιανών. Το θέμα της λαθρομετανάστευσης το έχω θέσει από την φθινοπωρινή Σύνοδο του ΟΑΣΕ που είχε γίνει στην Αλβανία πέρυσι τον Οκτώβριο, ζητώντας την τροποποίηση της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ, αλλά και ανάληψη των ευθυνών από πλευράς Τουρκίας, η οποία “σπρώχνει

Σχετικά άρθρα