Αυτόν κι όχι τον Μολό!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί στο blog του στο gazzetta τη λογική προτίμηση του Ολυμπιακού στον Βάϊς, έναντι της επίσης πολύ καλής επιλογής του Μολό.

 

Εξηγούσα στο τελευταίο κομμάτι μου στο gazzetta ότι η ιδανική θέση του Αμαλφιτανό είναι στον άξονα κι όχι στα πλάγια. Και είδατε ότι ο Ολυμπιακός έφερε άλλο παίκτη για τα πλάγια της επίθεσης.

Βλαντιμίρ Βάϊς, λοιπόν. Αυτός ήταν ο εξτρέμ, που ήθελαν σαν τρελοί στον Ολυμπιακό. Ακόμη περισσότερο κι από τον Μολό, με τα 7 γκολ και τις 11 ασίστ στο φετινό γαλλικό πρωτάθλημα. Όποιοι μάλιστα διάβαζαν με προσοχή το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού εδώ και τουλάχιστον 10 ημέρες είχαν αντιληφθεί πως άλλος ήταν ο πρώτος στόχος και ο Γάλλος της Νανσί ήταν στη συνέχεια της λίστας.

Και οι δύο πολύ καλοί εξτρέμ, σε καλή ηλικία και προερχόμενοι από καλή σεζόν φέτος. Ο λόγος της προτίμησης στο Βάϊς; Πολύ απλά γιατί ο Μολό υπερτερεί του Βάϊς μόνο σε ένα τομέα-κι εκεί όχι ξεκάθαρα: στις σέντρες από τα πλάγια.

Σε όλα τα άλλα, ο Βάϊς είναι καλύτερος κυνηγός. Ακόμη πιο γρήγορος, ακόμη πιο διεισδυτικός, ακόμη πιο καλός ντριμπλέρ, ακόμη καλύτερος στα τελειώματα των φάσεων.

Βεβαίως, ποτέ κανείς δεν ξέρει αν και πόσο θα πιάσει μία μεταγραφή σε μία ομάδα. Εδώ ήρθε ο Ζάχοβιτς και δεν έπιασε. Κι έπιασαν άλλοι παίκτες, που αγοράστηκαν με…ψίχουλα μπροστά στο κόστος της απόκτησης του Σλοβένου.

Όμως, από υψηλές προδιαγραφές, άλλο τίποτα ο Βάϊς, για τον οποίο ο μάνατζέρ του, ένας από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης, επέμεινε φορτικά να κρατήσει ποσοστό ιδιοκτησίας, πολύ απλά γιατί ποντάρει πάνω του σε μία πλούσια μεταγραφή στο μέλλον.

Μην την ψάχνεται. Πρόκειται για κυνηγό που ξεφεύγει εντελώς από τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος. Είναι παίκτης για να πηγαίνεις στο γήπεδο να τον βλέπεις…

πηγη gazzetta.gr

 

Σχετικά άρθρα