Συνάντηση Χατζηδάκη – Σόιμπλε

Η δημιουργία του ελληνικού αναπτυξιακού ταμείου ήταν το κεντρικό σημείο της συνάντησης που είχε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, με τον πρόεδρο της κρατικής γερμανικής τράπεζας KfW Ούλριχ Σρέντερ, στο Βερολίνο.

Με τη συνάντηση αυτή ολοκληρώθηκαν στη γερμανική πρωτεύουσα οι επαφές του κ. Χατζηδάκη, επαφές στη διάρκεια των οποίων διαπιστώθηκε η προθυμία του Βερολίνου να στηρίξει την προσπάθεια για ίδρυση του ταμείου χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η οποία βρίσκεται πλέον στην τελική της φάση. Μέτοχοι του Ταμείου θα είναι η ελληνική κυβέρνηση, διεθνείς χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί και ιδιώτες επενδυτές. Όπως έγινε γνωστό, η ελληνική και η γερμανική πλευρά θα έχουν τις επόμενες ημέρες συνεχείς επαφές, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανό κατά την επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στην Αθήνα στις 18 Ιουλίου, να υπογραφεί σχετικό Μνημόνιο Συναντίληψης (Memorandum of Understanding, MoU).

Ο υπουργός από την πλευρά του ανέφερε ότι “από τη φάση των διαπραγματεύσεων περνάμε πλέον στη φάση της δημιουργίας του ταμείου

Σχετικά άρθρα