Στις 22 Ιουλίου η δίκη για την υπόθεση του ΙΚΑ Καλλιθέας

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται να δικαστούν στις 22 Ιουλίου οι οκτώ κατηγορούμενοι για την υπόθεση της απάτης στο ΙΚΑ Καλλιθέας που φέρεται να προκάλεσε ζημιά στο Ίδρυμα πάνω από 11 εκατ. ευρώ.

Με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών (υπ. αριθμόν 1279/2013) διατάσσει την παραπομπή σε δίκη των εμπλεκομένων έξι υπαλλήλων του ΙΚΑ και των συζύγων δύο εξ αυτών, για τη μεγάλη υπόθεση εξαπάτησης του Ιδρύματος που αποκαλύφθηκε πριν έναν χρόνο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, οι έξι γυναίκες, που εργάζονταν επί σειρά ετών στο ΙΚΑ Καλλιθέας, φέρονται να χορηγούσαν σε ασφαλισμένους που δεν δικαιούνταν, καθώς δεν πληρούσαν τις νόμιμες προδιαγραφές, διάφορα υψηλά επιδόματα. Στο κατηγορητήριο αναφέρεται, ότι η παράνομη δραστηριότητα των έξι υπαλλήλων αφορά την περίοδο 2003- 2012.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, στο εδώλιο θα καθίσουν οι Ελένη Μπουραζάνη, Χριστίνα Πατεράκη, Χρυσούλα Φέρρα, Μυρσίνη Θωμάκου, Χριστίνα Σουρίδη, Κων/νος Καραΐσκος, σύζυγος της Ε. Μπουραζάνη, Παναγιώτης-Αλέξανδρος Αιματίδης, σύζυγος της Χρυσούλας Φέρρα και Περσεφόνη Νασοπούλου.

Στους οκτώ κατηγορουμένους αποδίδονται κατά περίπτωση κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης ,πλαστογραφίας, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της απάτης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα