Είναι έτσι κι αλλιώς, κύριε Στέφενς

Ο άνθρωπος συμφώνησε με τον Στέφενς, με προπονητή που κανείς δεν θα μπορούσε να πλησιάσει σε άλλες εποχές. Εδωσε ένα τσουβάλι λεφτά για να τον φέρει στον ΠΑΟΚ.

 

Προφανώς δεν φτάνει μόνον αυτό για να ανατρέψεις τις ισορροπίες κι αυτό το έχουμε ξεκαθαρίσει εξαρχής. Δεν ενθουσιάστηκε κανείς με τις μεταγραφές που έχουν γίνει. Υπάρχει πολύς χρόνος μπροστά μας και αν αληθεύει ότι ο Στέφενς είναι αυτός που έχει λάβει εντολή για να φέρει κάποιους καλύτερους ποδοσφαιριστές, τι να κάνουμε, θα περιμένουμε… Θα περιμένουμε να δούμε και μετά θα τα ξαναπούμε.

 

Θα κάνουμε τους υπολογισμούς μας και θα δούμε αν τελικά αυτός ο ΠΑΟΚ που στήνει ο Σαββίδης, ξεκινώντας με μερικές μεταγραφές μετρίου αναστήματος και ένα σούπερ όνομα ως προπονητή, θα αποδώσει. Θα φέρει πρωταθλήματα και κύπελλα. Αυτό που μας φάνηκε ελαφρώς… περίεργο είναι αυτό το τελεσίγραφο, από τον Ιβάν στο Στέφενς, δημοσίως.

 

Το χρησιμοποιεί συχνά αυτό το «Αμα αποφασιστεί το πρωί, θα τον διώξω το βράδυ». Το είπε λοιπόν και για την περίπτωση του Στέφενς, στο περίπου… Οτι δηλαδή, αν δεν πάρει το πρωτάθλημα, θα πάει από κει που ήρθε. Και μου φαίνεται κάπως έτσι θα λειτουργήσει: αν δεν βρει άνθρωπο να του φέρει πρωτάθλημα, θα τους αλλάζει κάθε λίγο και λιγάκι.

 

Εκείνο που θα έπρεπε να ρωτήσουμε είναι κάτι που αποτελεί φαινόμενο στο ελληνικό πρωτάθλημα και μάλλον συνηθισμένο: ο Ολυμπιακός αποκτά συνήθως μια σημαντική διαφορά από τους υπόλοιπους της «κούρσας» και τελειώνει το πρωτάθλημα από νωρίς. Ο δε ΠΑΟΚ, τις περισσότερες χρονιές, ενώ ξεκινά από την προετοιμασία με στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, κάπου εκεί στην παρέλαση ανασκουμπώνεται. Το γυρνά στο «πάμε για τα πλέι οφ» και άλλα παρόμοια.

 

Κατά συνέπεια, αν η μάχη για το πρωτάθλημα κριθεί απο νωρίς και ο ΠΑΟΚ μείνει σε… δεύτερο ρόλο, ο Στέφενς θα πάει σπίτι του. Δεν αποκλείεται βέβαια, εφόσον ο Σαββίδης εξασφαλίσει ισχυρό ρόστερ στον Στέφενς, με πολλούς καλούς παίκτες και αλλάξει τις ισορροπίες, να συζητούμε για την αντίστροφη κατάσταση. Να είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρακολουθούμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με την κόντρα δύο ομάδων κι όχι αυτή τη γνωστή ξαναζεσταμένη σούπα.

 

Για το ενδεχόμενο να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ διαφορά από τους υπόλοιπους και να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος δεν νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη διάθεση να το συζητήσουμε.

 

πηγη sporday.gr

Σχετικά άρθρα