Τα κάνει όλα και συμφέρει

Aν κοιτάξεις το βιογραφικό του, διαπιστώνεις ότι έχει την ευχέρεια να διαπρέψει σε ρόλο κεντρικού χαφ, έχει τα τεχνικά χαρακτηριστικά για να παίξει δεξί εξτρέμ και έχει θητεύσει στο 4-4-2 σε ρόλο δεύτερου επιθετικού, παίζοντας ελαφρώς πιο πίσω από τον σέντερ φορ.

 

Ο Αμαλφιτανό είναι ένας μοντέρνος παίκτης που μπορεί να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στον Μίτσελ σε αρκετές και νευραλγικές θέσεις της 11άδας. Γι’ αυτό ακριβώς το πολύπλευρο ταλέντο του είναι ως μεταγραφή πολύ σημαντική για κάθε ομάδα που σχεδιάζει και προχωρεί με ποδοσφαιρικά κριτήρια. Μπορεί, δε, να αποδειχθεί και ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του υπό διαμόρφωση Ολυμπιακού.

 

Και εξηγούμαι: ο Γάλλος είναι μανούλα στην κάθετη πάσα. Οι εξαιρετικές επιδόσεις του στον τομέα των ασίστ οφείλονται πρώτον στην ικανότητά του να παίξει με τη μία και -το σημαντικότερο- στη συνήθειά του να πασάρει με μία επαφή. Οχι μόνο δεν ταλαιπωρεί την μπάλα, αλλά βοηθά τον ρυθμό της ομάδας του να αγγίξει μεγάλες ταχύτητες. Με άλλα λόγια, ο Αμαλφιτανό είναι η χαρά του Τζεμπούρ, του Μήτρογλου ή όποιου άλλου σέντερ φορ βρει συμπαίκτη. Εντός γηπέδου, δηλαδή, ίσως ο ιδανικότερος για να γεμίσει επάξια τα παπούτσια του Ιμπαγάσα.

 

Στα άκρα ο Μόργκαν στέκεται και διαπρέπει ως δεξί εξτρέμ χάρη στη μεγάλη του ταχύτητα και την ικανοποιητική του ντρίμπλα. Δεν θα τον βρείτε να κάνει κατάχρηση αυτής διότι -είπαμε- είναι παίκτης που αρέσκεται στο γρήγορο παιχνίδι. Δεν κουράζει την μπάλα και έχει στον νου του πρώτα την πάσα. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι «πίσω» στο θέμα των γκολ.

 

Ο Αμαλφιτανό έχει κι άλλα σημαντικά στοιχεία στο… βιογραφικό του που θα τον βιηθήσουν να πρωταγωνιστήσει στον Ολυμπιακό. Για παράδειγμα, δύσκολα θα του βάλει κανείς χέρι. Ο μπαγάσας δεν διστάζει να τα βάλει με συμπαίκτες, στους αντιπάλους θα κολώσει; Γενικά ο παίκτης μοιάζει μπελάς για τον αντίπαλο και απίστευτο εργαλείο στα χέρια κάθε προπονητή.

 

Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές η μεταγραφή δεν είχε ολοκληρωθεί… Ωστόσο από την ώρα που θα γίνει αυτό, ο Μίτσελ θα έχει τη δυνατότητα να χτίσει γύρω του μια εξαιρετική μεσαία γραμμή στους πρωταθλητές.

 

πηγη sportday.gr

Σχετικά άρθρα