Συνελήθησαν μέλη κύκλωματος διακίνησης κοκαϊνης

Δύο μέλη κυκλώματος, που οργάνωνε την παράνομη έξοδο αλλοδαπών από το εσωτερικό της χώρας προς κράτη της Ευρώπης, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Οι δύο αλλοδαποί, 61 και 28 ετών, συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στην Εγνατία Οδό, στον κόμβο Κλειδιού, ενώ κατευθύνονταν με φορτηγό διεθνών μεταφορών προς την Ηγουμενίτσα.

Κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν στην καρότσα του φορτηγού, στην οποία υπήρχε σφραγίδα τελωνείου, συνολικά 14 αλλοδαπούς που δεν είχαν δικαίωμα εξόδου από τη χώρα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σκοπός του κυκλώματος ήταν η μεταφορά αλλοδαπών κυρίως από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και η παράνομη προώθησή τους σε διάφορες χώρες της ΕΕ.

Το χρηματικό ποσό, που κατέβαλλαν οι διακινούμενοι, ανέρχεται σε 4.000 ευρώ, ενώ τα κέρδη που θα αποκόμιζαν τα μέλη του κυκλώματος θα υπερέβαινε το ποσό των 50.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για την ταυτοποίηση και εντοπισμό και άλλων μελών του κυκλώματος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα