Χάινς: «Είμαι τυχερός που θα παίξω στην ΤΣΣΚΑ»!

«Όταν είχα την επιλογή της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν δύσκολο να σκεφτώ οτιδήποτε άλλο», δήλωσε ο Κάιλ Χάινς για την επιλογή του να συνεχίσει την καριέρα του στην ρωσική ομάδα.

Ο 27χρόνος Αμερικανός σέντερ, που αποχώρησε από τον Ολυμπιακό μετά από δύο επιτυχημένες σεζόν σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, σε συνέντευξη, που έδωσε στην ιστοσελίδα της νέας ομάδας του, τόνισε ότι το κίνητρο του είναι να βοηθήσει την ΤΣΣΚΑ να κερδίσει τίτλους, ενώ σχετικά με την απώλεια του τίτλου του ελληνικού πρωταθλήματος της περασμένης σεζόν σχολίασε ότι οι «ερυθρόλευκοι» «άδειασαν» ψυχολογικά μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας για δεύτερη σερί αγωνιστική χρονιά στο Φάιναλ Φορ του Λονδίνου.

Η συνέντευξη του Χάινς στην ιστοσελίδα της ΤΣΣΚΑ:

–      Ποιο είναι το κίνητρο σου τώρα έπειτα από δύο εξαιρετικές σεζόν;

«Eίναι απλό: Να βοηθήσω την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να κερδίσει τίτλους. Ελπίζω να είμαι αυτό που έλειπε τα προηγούμενα χρόνια. Η ομάδα πάντα είχε ποιοτικούς παίκτες, έχει μια πλούσια ιστορία και ελπίζω να γίνω μέρος της».

–      Πολλοί παίκτες στη θέση σου θα σκέφτονταν να πάνε στο ΝΒΑ. Εσύ;

«Yπήρξαν κάποιες συζητήσεις. Είδαμε τις πιθανότητες. Η αλήθεια είναι πως προτεραιότητα μου ήταν η Ευρώπη. Με το πέρασμα των χρόνων έχω προσαρμοστεί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και ειλικρινά μου αρέσει πολύ. Όταν είχα την επιλογή της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για να είμαι ειλικρινής, ήταν δύσκολο να σκεφτώ οτιδήποτε άλλο. Ήθελα πολύ να είμαι μέλος αυτής της παρέας, αυτών των εξαιρετικών παικτές που είναι εδώ, να δουλέψω υπό τις οδηγίες του Ετόρε Μεσίνα και των συνεργατών του. Είμαι πραγματικά πολύ τυχερός που έχω αυτή την ευκαιρία».

–      Ήσουν μέλος της ομάδας που έκανε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να υποφέρει. Και ίσως να πρόκειται για τις δύο πιο οδυνηρές ήττες της ιστορίας της. Ποιες είναι οι αναμνήσεις σου από τα ματς σε Κωνσταντινούπολη και Λονδίνο;

«Για εμένα ήταν μια σπουδαία πρόκληση. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχε εξαιρετικό ταλέντο. Ήταν το ξεκάθαρο φαβορί, αλλά είχε και την πίεση. Εγώ ήθελα να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου να κερδίσουν, να γίνουμε οι καλύτεροι στην Ευρώπη. Φυσικά το Final Four της Κωνσταντινούπολης είναι ξεχωριστό γιατί ήταν και το πρώτο για εμένα».

–      Πολλοί στην Ευρώπη ξαφνιάστηκαν που ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στους τελικούς τόσο εύκολα από τον Παναθηναϊκό έπειτα από το Final Four του Λονδίνου. Τι συνέβη; H oμάδα είχε αδειάσει ψυχολογικά;

«Ήταν ένας συνδυασμός πραγμάτων. Φυσικά, όπως είπες, είχαμε αδειάσει ψυχολογικά. Ήταν δύσκολο να βρούμε ξανά τη συγκέντρωση μας μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού και να συγκεντρωθούμε στους τελικούς των play off. Αντίθετα, οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν ήταν στο Final Four, παρακολουθούσαν ήρεμοι τα ματς από την τηλεόραση, μας “διάβασαν” εξαιρετικά το παιχνίδι, προετοιμάστηκαν και εμφανίστηκαν πιο “πεινασμένοι”».

–      Μιλώντας για εσένα προσωπικά, είσαι ίσως ένας από τους πιο παράξενους παίκτες στην Ευρώπη, μιας και είσαι σέντερ, αλλά δεν είσαι ούτε καν 2 μέτρα. Πως τα καταφέρνεις;

«Έτσι ήταν πάντα. Πάντα πάλευα κάτω από το καλάθι, από μικρός. Η δουλειά γινόταν και έτσι οι ελπίδες μου μεγάλωναν. Έπαιζα και στο κολέγιο σε αυτή τη θέση και όταν ήρθα στην Ευρώπη προσπάθησα να βελτιώσω το παιχνίδι μου και αυτό το ταλέντο που είχα. Φαίνεται πως λειτουργεί. Υπόσχομαι πως θα δουλέψω σκληρά για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας».

–      Η ιστορία σου μοιάζει πολύ με εκείνη του Μπεν Γουάλας, τον οποίο τα πρώτα χρόνια της καριέρας του προσπάθησαν να τον χρησιμοποιήσουν σε άλλη θέση. Εσύ συνάντησες προπονητές που ήθελαν να σε βάλουν σε κάποια άλλη θέση;

«Ξέρεις και σε εμένα κάτι τέτοιο συνέβη. Μετά το Πανεπιστήμιο, πήγα σε κάποια κάμπ και εκεί αμέσως προσπάθησαν να με αλλάξουν θέση. Και ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα μου που έπαιζα σε κάποια άλλη θέση. Δεν μπορούσα να το πιστέψω, στη συνέχεια επέστρεψα κοντά στη ρακέτα και έπειτα συνήθισα να παίζω εκεί. Στη συνέχεια βελτίωσα το παιχνίδι μου και έμαθα τη θέση και έμαθα να χρησιμοποιώ το σώμα μου».

–      Ας μιλήσουμε για τους συμπαίκτες σου στην ΤΣΣΚΑ. Τώρα υπάρχουν δύο σέντερ, οι οποίοι είναι μεταξύ των καλύτερων στην Ευρώπη στη θέση τους. Ο Κάουν και ο Κρστιτς. Είναι ξεκάθαρο πως θα έχεις μεγάλο ανταγωνισμό. Είσαι έτοιμος για μια τέτοια πρόκληση;

«Σίγουρα. Είναι δεδομένο, έχω βρεθεί μαζί τους στο παρκέ, οπότε ξέρω τι να περιμένω. Είναι παίκτες υψηλής κλάσης, έξυπνοι, με εμπειρία και αρκετά ταλαντούχοι. Ελπίζω καθημερινά μέσω της προπόνησης να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον και να γίνουμε όλοι μαζί καλύτεροι. Κανείς δεν θα είναι ήρεμος, οπότε θα είναι ένας ευχάριστος συναγωνισμός».

–      Έχεις μιλήσει με κανέναν παίκτη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας;

«Έχω μιλήσει με τον Σόνι Γουίμς και τον Άαρον Τζάκσον. Άκουσα πως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας παίρνει παίκτες που είναι καλοί χαρακτήρες και έχει δημιουργήσει μια πολύ καλή χημεία στην ομάδα μεταξύ των παικτών. Ξέρω πως το κλίμα είναι άριστο και περιμένω να το ζήσω».

 

πηγη pamesports.gr

Σχετικά άρθρα