Καλοδεχούμενο το βοριαδάκι

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα, περιμένουμε για σήμερα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 29 στη Δυτική Ελλάδα, από 16 έως 32 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 19 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή των Δωδεκανήσων όπου οι εντάσεις των ανέμων θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ. Μέτριοι και πρόσκαιρα τοπικά ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Αραιές νεφώσεις περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι με περαιτέρω εξασθένηση το απόγευμα.

Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι με περαιτέρω εξασθένηση το απόγευμα.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες τοπικές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα βόρεια 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 και το από απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 6 τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση για την εβδομάδα

Την Τρίτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις όποτε ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Την Τετάρτη και Πέμπτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται και την Παρασκευή και το Σάββατο. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικά άρθρα