Κάθε μήνα και “χαράτσι”

Έως και 8 “χαράτσια” θα κληθούν να καταβάλουν στο δεύτερο εξάμηνο του 2013 και στο πρώτο δίμηνο του 2014 εκατομμύρια νοικοκυριά για τα εισοδήματα και την περιουσία τους.

Ο συνολικός “λογαριασμός” που θα υποχρεωθούν να πληρώσουν ανέρχεται στο αστρονομικό ποσό των 8,35 δισ. ευρώ! Θεωρείται πάντως εξαιρετικά αμφίβολο εάν το ποσό αυτό θα φτάσει στο σύνολό του στα κρατικά ταμεία, δεδομένου ότι τα περισσότερα νοικοκυριά αδυνατούν πλέον να πληρώσουν τόσα πολλά υπέρογκα ποσά φόρων μαζεμένα, καθώς η φοροδοτική τους ικανότητα έχει ήδη εξαντληθεί.

Οποια, όμως κι αν είναι η οικονομική κατάσταση των ελληνικών νοικοκυριών, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να στείλει εντός των προσεχών μηνών πάνω από 3,5 εκατομμύρια χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα που θα προκύψουν από την επεξεργασία των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Τα εκκαθαριστικά αυτά θα αναγράφουν έως και τρία χαράτσια: το φόρο εισοδήματος, την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος για το έτος 2012.

Επιπλέον, η ΓΓΠΣ θα στείλει εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2013 εκκαθαριστικά για την πληρωμή Φόρων Ακίνητης Περιουσίας τριών ετών, του 2011, του 2012, και του 2013! Την ίδια περίοδο θα αποστέλλονται από τη ΔΕΗ οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος που θα περιλαμβάνουν τις δίμηνες δόσεις του “χαρατσιού

Σχετικά άρθρα