Με το νέο TΑΧΙS «εξοπλίστηκαν» 51 εφορίες

Συνεχίζονται οι διαδικασίες για την εγκατάσταση του νέου TAXIS, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των πληροφοριακών συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των πληροφοριακών συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών έχει ξεκινήσει από το Δεκέμβριο 2012 η εγκατάσταση του νέου TAXIS. Χθες ολοκληρώθηκε η ένταξη των ΔΟΥ ΙΒ’ Αθηνών – Ζωγράφου και ΔΟΥ Βύρωνα και έτσι πλέον έχουν ενταχθεί στο νέο TAXIS 51 ΔΟΥ σε Αθήνα – Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Εύβοια, Κόρινθο, Καλαμάτα, Βόλο και Ρόδο, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.

Με την ένταξη αυτών των ΔΟΥ στο νέο TAXIS υπερκαλύπτεται ο στόχος του μνημονίου για ένταξη 50 ΔΟΥ που αντιπροσωπεύουν το 70% των εσόδων της χώρας έως 30/06/2013, αφού σήμερα έχουν ενταχθεί 51 ΔΟΥ με έσοδα 27,5 δισ. €, που αντιπροσωπεύουν το 80,4% των συνολικών εσόδων της χώρας.

Όπως δήλωσε σχετικά ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας: “Το κορυφαίο αυτό έργο που επιτελείται στο Υπουργείο από την Ομάδα Στελεχών και Υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων είναι πολύ σημαντικό για τα έσοδα του κράτους. Και πρέπει να σημειωθεί ότι τέτοια μεγάλα έργα υλοποιούνται από δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά στον αγώνα για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης. Τους ευχαριστώ θερμά. Μέχρι τον Οκτώβριο στοχεύουμε να έχουμε εντάξει όλες τις ΔΟΥ στο νέο TAXIS

Σχετικά άρθρα