Το τσάι δεν επηρεάζει τον σίδηρο στο αίμα

1 Ιουλίου 2013
Με τις άφθονες αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει και τα χαμηλά επίπεδα καφεΐνης του, το τσάι θεωρείται - και μελέτες έχουν δείξει ότι είναι - ένα από τα πιο υγιεινά ροφήματα. Πολλοί, όμως, πιστεύουν ότι εμποδίζει την απορρόφηση του σιδήρου των τροφίμων και έτσι μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια σιδήρου, η οποία αποτελεί αιτία αναιμίας.



Μελέτες έχουν δείξει πως ο ισχυρισμός αυτός έχει κάποια σχετική αλήθεια, αναφέρει η εφημερίδα "Νιου Γιορκ Τάιμς
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ