Καταρρακτώδεις βροχές στη Βουλγαρία

Οι καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν τη νοτιοανατολική Βουλγαρία το τελευταίο 24ωρο έχουν προκαλέσει πλημμύρες σε σπίτια και καταστροφές στο οδικό δίκτυο.

Στη Γκλαβίνιτσα, στην περιφέρεια Σιλίστρα πλημμύρισαν 24 σπίτια και σωστικά συνεργεία καταβάλλουν προσπάθειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, δήλωσε ο δήμαρχος Χουσεϊν Χαμντί. Περισσότερα από 50 σπίτια έχουν πλημμυρίσει στην Τουτρακάν.

Στο Στάρο Σέλο καταστράφηκε γέφυρα, 40 κυβικά μέτρα γης παρασύρθηκαν από ένα ανάχωμα μεταξύ Ντούλοβο και Ίσπεριχ και με μεγάλη δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο Κάιναρτζι – Γκόλες, καθώς στο οδόστρωμα έχουν πέσει δένδρα.

Στην περιφέρεια Ράζγκραντ από τις σφοδρές βροχοπτώσεις πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια, ανακοίνωσε η περιφερειακή διεύθυνση του υπουργείου Εσωτερικών.

Στο κέντρο επειγόντων περιστατικών στο Ράζγκραντ τηλεφωνούν πολίτες για την άντληση υδάτων από υπόγεια σπιτιών και για απεγκλωβισμό από αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από χειμάρρους. Η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε στους δρόμους Καμένοβο – Κούμπρατ, Μπρεστόβενε – Κούμπρατ και Κούμπρατ – Ράζγκραντ.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στην πόλη Ρούσε έβρεχε ασταμάτητα τις τελευταίες 20 ώρες με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο δρόμος που οδηγεί στην τοπική ζώνη ελεύθερου εμπορίου, η οποία ανέστειλε τη λειτουργία της, δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής πυροσβεστικής υπηρεσίας Ντιμίτερ Πάβλοφ. Η βροχή στην πόλη έφθασε τιμές ρεκόρ, τα 95,8 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο το τελευταίο 20ωρο.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων έκλεισαν τα λιμάνια της Βάρνας και του Μπάλτσικ στη Μαύρη Θάλασσα.

Σχετικά άρθρα