Ηλιοφάνεια και ήπια ζέστη

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα και ενισχυμένους βοριάδες στο Ανατολικό Αιγαίο, περιμένουμε σήμερα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 32 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 19 έως 32 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 18 έως 31 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 21 έως 29 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 20 έως 33 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τοπικά δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Ηλιοφάνεια, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι νότιοι σχεδόν μέτριοι.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τοπικά βορειοανατολικοί. Θερμοκρασία: από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη η μεγίστη τιμή θα φτάσει τοπικά τους 32 βαθμούς.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση των επόμενων ημερών

Τετάρτη

Καιρός: γενικά αίθριος. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

Πέμπτη

Καιρός: γενικά αίθριος. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή

Καιρός: στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σάββατο – Κυριακή

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ηπειρωτικά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση.

Σχετικά άρθρα