Εντός χρονοδιαγραμμάτων η στρατηγική για τις εξαγωγές

Η εθνική στρατηγική εξαγωγών συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης (Task Force) για Ελλάδα, Χόρστ Ράιχενμπαχ, όπου διαπιστώθηκε ότι τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε η διαδικασία ενοποίησης των φορέων εξωστρέφειας υπό το πρίσμα της μελέτης των Ολλανδών εμπειρογνωμόνων, που πρότειναν την ενοποίηση του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών και του Invest in Greece και τη μεταφορά των Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων στο υπουργείο Ανάπτυξης. Πρόθεση του υπουργείου είναι να κατατεθεί στο προσεχές διάστημα σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή, το οποίο επεξεργάζεται επιτροπή των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων.

Στη συνάντηση πήραν μέρος επίσης ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης και η επικεφαλής του Γραφείου Αθηνών της Ομάδας Δράσης, Ζωρζέττα Λάλη.

Τέλος, ο κ. Μηταράκης ευχαρίστησε την Task Force για την τεχνική βοήθεια που προσφέρει σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς του υπουργείου Ανάπτυξης.

Σχετικά άρθρα