Ελλάδα: Ποια σημεία είναι ακατάλληλα για κολύμβηση

Σε αναφορά στην πρόσφατη αξιολόγηση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης της χώρας η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ διευκρινίζει τα ακόλουθα:

“Η εξασφάλιση της άριστης ποιότητας των ακτών και υδάτων κολύμβησης αποτελεί διαχρονική προτεραιότητα για τη χώρα.

Εφαρμόζοντας τα κριτήρια της ισχύουσας Εθνικής και Κοινοτικής νομοθεσίας η Ελλάδα έχει να επιδείξει άριστα αποτελέσματα, με την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης να κατατάσσεται μεταξύ των καλυτέρων της Ευρώπης. Στον επίσημο σχετικό ιστότοπο για τα κολυμβητικά ύδατα www.bathingwaterprofiles.gr δημοσιεύθηκε η ετήσια έκθεση της ΕΓΥ για το 2012 (σε συμφωνία και με την αντίστοιχη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) η οποία περιλαμβάνει την αξιολόγηση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης κατόπιν στατιστικής επεξεργασίας των μικροβιολογικών δεδομένων, για την τετραετία 2009-2012 σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 4 και στο Παράρτημα Ι της Οδηγίας 2006/7/ΕΚ. Συνολικά, παρακολουθήθηκαν 2155 σημεία και προέκυψαν τα ακόλουθα συμπεράσματα:

-2.149 (ποσοστό 99.7%) χαρακτηρίζονται ως κατάλληλα για κολύμβηση, με τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών (πάνω από 2000) να κατατάσσονται στην υψηλότερη κλίμακα της εξαιρετικής ποιότητας. .

-Μόνο έξι σημεία (ποσοστό 0.03%) χαρακτηρίζονται ως “ανεπαρκούς ποιότητας

Σχετικά άρθρα