Πορτογαλία: Έρχονται και άλλες παραιτήσεις υπουργών

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην Πορτογαλία, καθώς μετά την υποβολή παραίτησης χθες από τον υπουργό Εξωτερικών Paulo Portas σήμερα τα μέσα ενημέρωσης της χώρας μεταδίδουν ότι και άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης είναι έτοιμοι να παραιτηθούν.

Χθες ο Πορτογάλος πρωθυπουργός P. Coelho, σε διάγγελμα που απηύθυνε προς τον πορτογαλικό λαό, δήλωσε ότι δεν παραιτείται και ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη χώρα του.

Χαρακτήρισε έκπληξη την παραίτηση του P. Portas και σημείωσε ότι η πολιτική αποσταθεροποίηση δεν είναι επιθυμητή. Πρόσθεσε ότι θα εργαστεί για να ξεπεραστεί η κρίση και δήλωσε ότι δεν κάνει δεκτή την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών.

Εκτός από υπουργός Εξωτερικών, ο κ. Portas είναι και ο επικεφαλής του δεξιού κόμματος CDS-PP, που συμμετέχει στην κυβέρνηση συνεργασίας της Πορτογαλίας. Χωρίς τη στήριξη του CDS-PP, η κυβέρνηση του Pedro Passos Coelho χάνει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, πορτογαλικά μέσα μετέδωσαν ότι ο κ. Portas διαφώνησε με την απόφαση του πρωθυπουργού Coelho να αντικαταστήσει τον υπουργό Οικονομικών κ. Gaspar με τη Maria Luis Albuquerue. Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα παραιτήθηκε από την κυβέρνηση ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Gaspar δήλωσε ότι παραιτήθηκε εξαιτίας της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου για τα μέτρα λιτότητας και της αποδυνάμωσης της λαϊκής στήριξης στην απαιτούμενη δημοσιονομική προσαρμογή.

Ο πρώην υπουργός προειδοποίησε ότι οι κίνδυνοι για τη χώρα παραμένουν πολύ μεγάλοι, ενώ παραδέχτηκε ότι η αξιοπιστία του δέχθηκε πλήγμα από την αποτυχία επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων.

ΠΗΓΗ: www.euro2day.gr

Σχετικά άρθρα