Κόκκινος συναγερμός για τους δραπέτες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων από τους επικίνδυνους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ορεινή περιοχή του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Στην περιοχή επιχειρούν δυνάμεις της ΕΚΑΜ της ειδικής μονάδας του λιμενικού σώματος, ενώ σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκονται και οι τοπικές αστυνομικές δυνάμεις του νομού.

Το βράδυ της Τρίτης, μετά από οργανωμένη επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων έπεσαν νεκροί δυο από τους φερόμενους ως έξι στον αριθμό επικίνδυνους κακοποιούς.

Πρόκειται για τους Έντισον Λίκα ή Σινάνι, 25 ετών, ο οποίος ήταν ένας από τους 11 που κατάφεραν να αποδράσουν κατά την αιματηρή επίθεση στις φυλακές Τρικάλων και τον Κουιτίμ ή Φλαμούρ Λίκα ή Σινάνι, 39 ή 38 ή 36 ετών, ο οποίος διώκεται με σωρεία διωκτικών εγγράφων και είναι δραπέτης από τις 25 Μαρτίου του 2006 της Δικαστικής Φυλακής Λάρισας.

Άνδρες της ΕΚΑΜ, οι οποίοι είχαν στήσει ενέδρα σε μια χαράδρα, απ’ όπου επιχείρησαν να περάσουν οι δύο Αλβανοί, τους προσέγγισαν και τους κάλεσαν να παραδοθούν, πλην όμως αυτοί δεν συμμορφώθηκαν και πυροβόλησαν επανειλημμένα κατά των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό τους.

Στον χώρο της συμπλοκής βρέθηκε και κατασχέθηκε ο οπλισμός των δύο δραπετών και, συγκεκριμένα, δύο πολεμικά τυφέκια τύπου Καλάσνικοφ με έξι συνολικά γεμιστήρες με φυσίγγια, δύο πιστόλια και μία χειροβομβίδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πέντε δραπέτες, που καταδιώκονταν από τις 17 Ιουνίου μετά τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα στο Δίστομο Βοιωτίας και είχαν καταφύγει στην ορεινή Ναυπακτία, όπου στήνονταν συνεχώς μπλόκα για την σύλληψη τους, εντοπίστηκαν με θερμικές κάμερες μέσα σε δασώδη περιοχή από χθες το πρωί, γι’ αυτό και είχε οργανωθεί επιχείρηση με ομάδες εμπλοκής από την ΕΚΑΜ.

Οι δραπέτες φαίνεται πως χώρισαν και οι δύο κινήθηκαν προς το σημείο όπου τελικά έγινε η αιματηρή μάχη, ενώ οι άλλοι τρεις εκτιμάται ότι κινήθηκαν προς την πλευρά της Ευρυτανίας. Από χθες, είναι σε πλήρη εξέλιξη η αστυνομική επιχείρηση σε όλη την περιοχή για τον εντοπισμό των τριών που διαφεύγουν, ενώ για ενίσχυση των ΕΚΑΜ έχουν σταλεί και συμμετέχουν στα μπλόκα και δύο ομάδες ειδικών αποστολών από το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

Βραδινές ώρες χθες (02.07.2013), στην ορεινή περιοχή Κόνισκα Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας, αστυνομικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην επιχείρηση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή, εντόπισαν δύο άτομα που έφεραν βαρύ οπλισμό, να κινούνται πεζή.

Άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας (Ε.Κ.Α.Μ.) τους προσέγγισαν και τους κάλεσαν να παραδοθούν, πλην όμως αυτοί δεν συμμορφώθηκαν και πυροβόλησαν επανειλημμένα κατά των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό των ατόμων.

Όπως διαπιστώθηκε δακτυλοσκοπικά, πρόκειται για :

– τον δραπέτη των Φυλακών Τρικάλων (Επ.) LIKA ή SINANI (Ον.) EDISON ή MIRI του HASIS ή HASIZ ή SINANI και της NAFIE, ο οποίος γεννήθηκε την 04.04.1988 στην Αλβανία και

– τον (Επ.) LIKA ή SINANI (Ον.) KUJTIM ή FLAMUR του RAMAZAN ή RAMADAN και της LIE ή LIHE, ο οποίος γεννήθηκε το 1974 ή 1975 ή 1977 στην Αλβανία, ο οποίος διώκεται με σωρεία διωκτικών εγγράφων και είναι δραπέτης από τις 25.03.2006 της Δικαστικής Φυλακής Λάρισας.

Στο χώρο της συμπλοκής βρέθηκε και κατασχέθηκε ο οπλισμός των δύο ατόμων και συγκεκριμένα, δύο (2) πολεμικά τυφέκια τύπου Kalashnikov με έξι (6) συνολικά γεμιστήρες με φυσίγγια, δύο (2) πιστόλια και μία (1) χειροβομβίδα.

Την αστυνομική επιχείρηση που συνεχίζεται συνδράμει και το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή με δύο ομάδες Ειδικών Αποστολών.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Στο μεταξύ, οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων κακοποιών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Σύμφωνα με πηγές από την τοπική αστυνομική διεύθυνση, πιθανότατα οι υπόλοιποι δράστες είναι τέσσερις και εκτιμάται ότι έχουν χωριστεί σε ομάδες των δυο, κάτι που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την επιχείρηση εντοπισμού τους.

Πληροφορίες του agriniopress.gr πάντως που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί αναφέρουν πως στην ευρύτερη περιοχή της Κόνισκας, παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που δεν αποκλείεται να επιχειρήσουν ξανά. Προς το παρόν όμως είναι άγνωστο το που μπορεί να βρίσκονται οι υπόλοιποι τέσσερις δραπέτες και εάν αποσπάστηκαν από τους άλλους δυο για να ακολουθήσουν άλλο δρομολόγιο προς την Ευρυτανία.

Αμέσως μετά την συμπλοκή στην Κόνισκα, ακολούθησε κυνηγητό μέσα στο δάσος και ένας από τους αστυνομικούς έπεσε σε χαράδρα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Οι συνάδελφοί του, όπως αναφέρει το lamiastar τον απεγκλώβισαν και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο Καρπενησίου όπου διαγνώστηκε κάταγμα ισχύου και ο Δ/ντής της Ορθοπεδικής που ενημερώθηκε και έσπευσε τα ξημερώματα, προχώρησε σε επέμβαση.

Σχετικά άρθρα