Αλλαγές… πριν στεγνώσει το μελάνι

Διατήρηση του συντελεστή προκαταβολής φόρου για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (Ομόρρυθμες και Ετερόρρυθμες Εταιρείες) στο 55%, φέρεται να σχεδιάζει η κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η διάταξη του προτεινόμενου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος για αύξηση της προκαταβολής στο 80%.

Στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται και η διατήρηση της έκπτωσης 1,5% στην μηνιαία παρακράτηση φόρου στους μισθούς. Τα μέτρα που επανεξετάζονται περιλαμβάνουν και τα τεκμήρια. Η προκαταβολή του φόρου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τις μεγάλες (Α. Ε., τράπεζες κ.τλ.), όπως έγινε στην περίπτωση της φορολογίας (26% για κέρδη έως 50.000 ευρώ και 33% για μεγαλύτερα κέρδη), προκάλεσε έκρηξη αντιδράσεων από φορείς των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίοι τόνιζαν χαρακτηριστικά ότι αυτό θα αποτελέσει το τελειωτικό κτύπημα στη ρευστότητα των μικρών εταιρειών.

Διορθώσεις φαίνεται να μελετά ήδη η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και στις διατάξεις του νομοσχεδίου, που φέρνουν νέες φορολογικές επιβαρύνσεις σε μισθωτούς, συνταξιούχους και άνεργους, σε μια περίοδο που αυξάνονται με αλματώδεις ρυθμούς τα “φέσια

Σχετικά άρθρα