Συρία: Τον νέο της ηγέτη εκλέγει σήμερα η συριακή αντιπολίτευση

Ο συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης πρόκειται σήμερα να αποφασίσει, ύστερα από πιέσεις, για το πρόσωπο που θα αναλάβει την ηγεσία του.

Η αδυναμία της αντιπολίτευσης να συσπειρωθεί έχει, όπως σημειώνει το Reuters, καταστήσει διστακτικές τις χώρες της Δύσης να αποστείλουν όπλα και η Ουάσινγκτον με τους ευρωπαίους συμμάχους της έχουν δεσμευτεί να βοηθήσουν τους αντικαθεστωτικούς.

Η Συριακή Εθνική Συμμαχία έχει μείνει χωρίς ηγέτη εδώ και μήνες ύστερα από την παραίτηση του επικεφαλής της με αφορμή την διαφωνία του για το ενδεχόμενο συνομιλιών με την κυβέρνηση Άσαντ. Στόχος της είναι να συμφωνήσει σε μία νέα, ενωμένη ηγεσία κατά τις συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη.

Μία νέα ηγεσία για την Συμμαχία που αποτελείται κυρίως από εξόριστους πολιτικούς θα πρέπει να δείξει, σύμφωνα με πηγές του Reuters, ότι μπορεί να συνάψει ισχυρότερους δεσμούς με τους ακτιβιστές και τους μαχητές εντός της Συρίας.

Κεντρικό ρόλο στο πλευρό της αντιπολίτευσης έχει αναλάβει η Σαουδική Αραβία, η οποία έχει ξεκινήσει την παράδοση όπλων στους αντάρτες, ενώ οι ΗΠΑ διαδραματίζουν πλέον μεγαλύτερο ρόλο στην επιθεώρηση αυτών των φορτίων ώστε να μην πέσουν στα χέρια ενόπλων ισλαμιστών, υποστηρίζουν διπλωμάτες στην περιοχή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα