Διαθεσιμότητα ή κινητικότητα για τους δημοτικούς αστυνομικούς;

Στη νέα συνάντηση που θα έχει η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την τρόικα θα οριστικοποιηθεί και η πρόταση που έπεσε στο τραπέζι για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας.

Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να τεθούν και οι 3.500 στο καθεστώς της κινητικότητας και να ενταχθούν στην συνέχεια στην ΕΛ.ΑΣ.

Ωστόσο προκύπτουν ορισμένα ερωτήματα και τα οποία αναμένεται να τεθούν στην απογευματινή συνάντηση με το υψηλόβαθμο κλιμάκιο των δανειστών.

Τι θα γίνει με το ποσοστό των δημοτικών αστυνομικών που έχει προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ;

Θα ενταχθούν για ένα μικρό χρονικό διάστημα σε καθεστώς της διαθεσιμότητας προκειμένου να αξιολογηθούν; Ή θα μπουν κατευθείαν στην κινητικότητα;

• Το ίδιο θα ισχύσει και για τους εκπαιδευτικούς;

Πως θα φτάσουμε συνολικά στους 12.500 εργαζομένους που θα μπουν στην κινητικότητα. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων…

• Μέσω μετατάξεων αναμένεται να μετακινηθούν 5.000 εκπαιδευτικοί

• Οι 3.500 υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας.

• Στην διαθεσιμότητα θα ενταχθούν 2.500 υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας και 1500 από την γενική κυβέρνηση.

• Επίσης σε κινητικότητα θα μπουν και υπάλληλοι των ΟΤΑ

Σε ό,τι αφορά τις συνολικά 15.000 απολύσεις έως τα τέλη του 2014, θα προέλθουν από όσους δεν θα επαναπροσληφθούν στο νέο σχήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και από όσους εργάζονται με ασφαλιστικά μέτρα, κυρίως στους δήμους και δευτερευόντως στο υπουργείο Πολιτισμού. Πρόκειται για 3.500 άτομα, που είχαν προσληφθεί με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και πλέον εργάζονται με ασφαλιστικά μέτρα.

Μιχελάκης: Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη

Με αντιπροσωπεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ και της δημοτικής αστυνομίας συναντήθηκε η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών. Ο Γ. Μιχελάκης υποστήριξε πως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και όλες οι προτάσεις είναι πάνω στο τραπέζι. Οι διαβουλεύσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως τη Δευτέρα, ο υπουργός Εσωτερικών θα διαδοχικές συναντήσεις με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΠΟΠ-ΟΤΑ προκειμένου να συζητηθούν όλα τα επίμαχα θέματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Για αύριο στις 11 το πρωί, προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δημοτικών αστυνομικών έξω από τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας, στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου.

Για τη Δευτέρα η ΠΟΕ-ΟΤΑ κήρυξε στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι και έως το τέλος του ωραρίου και κάλεσε στις 12.30 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σε ανακοίνωσή της, που εξέδωσε το μεσημέρι, η ΠΟΕ-ΟΤΑ χαρακτηρίζει “πραξικοπηματική απόφαση και συνταγματική εκτροπή

Σχετικά άρθρα