Το Twitter αναδείχτηκε το κοινωνικό δίκτυο των "αναλφάβητων"

Ο περιορισμός των 140 χαρακτήρων στο Twitter είναι γεγονός πως δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για την ορθή σύνταξη προτάσεων, και τη σωστή ορθογραφία των λέξεων.

Συχνά οι λέξεις συρρικνώνονται για να χωρέσουν τα tweets σε 140 χαρακτήρες, αλλά αυτό είναι μόνο ένα μέρος του φαινομένου, αφού οι ανορθογραφίες και οι αναγραμματισμοί έχουν πολλές αιτίες.

Ακόμη και για χάρη συντομίας, μόδας ή και… βαρεμάρας ίσως, θα έχετε παρατηρήσει πως συχνά οι λέξεις χάνουν τα φωνήεντά τους, οι σύνδεσμοι και τ άρθρα μένουν μν με τ αρχικό σύμφωνο, κ η κατάσταση όσο πάει κ γντ χειρότερη και στην ελληνική γλώσσα – από όσους τη χρησιμοποιούν και δε γράφουν greeklish.

Οι εταιρείες Brandwatch και mycleveragency συνεργάστηκαν για την πραγματοποίηση μία διεθνούς έρευνας σχετικά με τον αναλφαβητισμό που συναντάται στα κοινωνικά δίκτυα και αφορά στη χρήση της αγγλικής γλώσσας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το Twitter έχει τη μερίδα του λέοντος και κατατάσσεται πρώτο με διαφορά από το δεύτερο Google+ ενώ στην τρίτη θέση ακολουθεί το Facebook.

Όσον αφορά στην προέλευση των πιο αναλφάβητων δημοσιευμάτων, οι Αμερικανοί κατέχουν τα πρωτεία στην άτυπη κόντρα με τους Βρετανούς, οι οποίοι γράφουν πιο σωστά.

Από τα συνηθέστερα λάθη, είναι οι αναγραμματισμοί ακρωνυμίων όπως τα LOL, WTF, LMAO, OMG κ.λπ.

Η ίδια έρευνα αναφέρει πως η κατάσταση δείχνει να βελτιώνεται, αλλά το ποσοστό 0,01% της προόδου, είναι μάλλον στο όριο του στατιστικού λάθους.

Πόσοι από όσους δεν γράφουν σωστά δεν γνωρίζουν πώς να γράψουν, και πόσοι απλώς βαριούνται ή ακολουθούν τη μόδα, εντός ή εκτός εισαγωγικών, είναι κάτι που μάλλον δεν θα απαντηθεί ποτέ.

Πηγή:e-pcmag.gr

Σχετικά άρθρα