Βαρύς ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης για την χασισοφυτεία και τις απόπειρες ανθρωποκτονίας

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για έναν 36χρονο κτηνοτρόφο με καταγωγή από τα Λιβάδια Μυλοποτάμου, o οποίος έκατσε στο εδώλιο του εφετείου κακουργημάτων στα Χανιά για την πολύκροτη υπόθεση της εύρεσης το καλοκαίρι του 2008 χασισοφυτείας στις Μαλάδες Ηρακλείου και τον σοβαρό τραυματισμό 3 αστυνομικών.

Το δικαστήριο με ομόφωνη απόφαση του έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο και του επέβαλε την ποινή των ισοβίων για καλλιέργεια της φυτείας, 30 χρόνια κάθειρξη για τις 3 απόπειρες ανθρωποκτονίας και χρηματικό πρόστιμο 101.000 ευρώ. Ουσιαστικά παρέμεινε η ποινή που και πρωτοδίκως του είχε επιβληθεί. Η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό διήρκησε τρεις ημέρες κατά τις οποίες δεν έλειψαν οι εντάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό εκτυλίχθηκε το βράδυ της Κυριακής 23 Ιουνίου του 2008, όταν τρεις άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου είχαν στήσει ενέδρα σε χασισοφυτεία στις Μαλάδες- η οποία είχε εντοπιστεί από ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.-, προκειμένου να εντοπίσουν τους καλλιεργητές της. Ωστόσο, ενώ ήταν κρυμμένοι μέσα στην πυκνή βλάστηση, ξαφνικά άρχισαν να δέχονται καταιγισμό πυρών από καλάσνικοφ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και οι τρεις τους.

Ο 47χρονος ανθυπαστυνόμος και υποδιοικητής του Τμήματος Δίωξης, Γιώργος Τσιμινάκης είχε τραυματιστεί στο θώρακα, ο 31χρονος Γιώργος Πουλινάκης είχε χειρουργηθεί στο πόδι παραμένοντας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ ο 38χρονος Θεόδωρος Γενιτσαρίδης είχε τραυματιστεί στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να χειρουργηθεί και να νοσηλευτεί με βαρύτατη εγκεφαλική κάκωση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα