Φόβοι ότι οι δραπέτες βρίσκονται στην Αλβανία

Χωρίς αποτελέσματα εξελίσσεται η γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας , στην περιοχή της Παραμυθιάς, τις ηπειρωτικές ακτές και την ελληνοαλβανική μεθόριο για τον εντοπισμό και την σύλληψη των αλβανών δραπετών , που γάζωσαν περιπολικό σε μπλόκο στην Άρτα, έκλεψαν δύο αυτοκίνητα τα οποία εγκατέλειψαν και συνέχισαν πιθανόν την παράνομη διαδρομή τους με μηχανάκι , το οποίο χθες τα ξημερώματα, εκλάπη από την Γλυκή.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού πρακτορείου ειδήσεων, είναι πολύ πιθανό οι δραπέτες να βρίσκονται ήδη στην Αλβανία. Πάντως, εάν δεν τα έχουν καταφέρει ακόμα, οι κακοποιοί, όπως όλα δείχνουν επιχειρούν να φτάσουν στην Αλβανία, ενώ από τις κινήσεις μέσα στην παλιά επαρχιακή οδό Φιλιππιάδας-Ηγουμενίτσας, δείχνουν ότι γνωρίζουν την περιοχή.

Ολονύκτιες αναζητήσεις και μπλόκα

Όλη τη νύχτα, ισχυρές δυνάμεις των ΕΚΑΜ μαζί με την ΟΠΚΕ και αξιωματικούς της Αστυνομίας από την Πρέβεζα, την Θεσπρωτία, τα Ιωάννινα με ηλεκτρονικά μέσα και θερμικές κάμερες, χτένισαν την ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς και των Φιλιατών. Παράλληλα έγιναν πολλές προσαγωγές Αλβανών οι οποίοι κινούνταν στην περιοχή, ενώ αξιοποιείται κάθε πληροφορία.

Τις έρευνες συντονίζουν ο επιθεωρητής Β. Ελλάδας, αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης και ο επιθεωρητής Ηπείρου, ταξίαρχος Κώστας Τρομπούκης. Το γεγονός, ότι οι αστυνομικοί δεν εντόπισαν κάποιο στοιχείο το οποίο θα τους οδηγήσει στα ίχνη τους, προβληματίζει τις διωκτικές αρχές.

Μπλόκα έχουν στηθεί στους δρόμους από τον Αχέροντα μέχρι την ελληνοαλβανική μεθόριο στη Θεσπρωτία, ενώ στη θαλάσσια περιοχή από την Αμμουδιά Πρέβεζας μέχρι τη Σαγιάδα Θεσπρωτίας περιπολούν σκάφη του Λιμενικού Ηγουμενίτσας, για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο διαφυγής τους, διά θαλάσσης, στην Αλβανία.Παράλληλα, ενισχύονται και τα μέτρα ασφαλείας στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Καταδίωξη στην Άρτα

Σκηνές από χολιγουντιανή ταινία θύμιζε η καταδίωξη τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Άρτα. Οι δραπέτες κατάφεραν να διαφύγουν από αστυνομικό μπλόκο στην Άρτα, αφού γάζωσαν με καλάσνικοφ ένα περιπολικό. Συγκεκριμένα συναγερμός σήμανε στην αστυνομία τα ξημερώματα μετά την κλοπή αγροτικού αυτοκινήτου από την Παραβόλα Αιτωλοακαρνανίας.

Ένας πατέρας και ο γιος του γλίτωσαν από τύχη, όταν οι επικίνδυνοι καταζητούμενοι δραπέτες έκλεψαν στις 2 τα ξημερώματα το αυτοκίνητό τους που ήταν σταθμευμένο έξω απότην αυλή τους, και ευτυχώς δεν πρόλαβαν ν’ αντιδράσουν.

Οι επικίνδυνοι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, οι οποίοι έχουν ήδη σκοτώσει έναν 37χρονο αστυνομικό στο Δίστομο Βοιωτίας και μια 25χρονη κοπέλα στα Ίσθμια Κορινθίας, άρχισαν να κινούνται με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς την Ήπειρο.

Στην Άρτα περιπολικό τους εντόπισε και ενημέρωσε το μπλόκο στον περιφερειακό κόμβο της Αγγέλης. Εκεί οι αστυνομικοί περίμεναν τους δραπέτες με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Οι δράστες για ακόμα μία φορά έδειξαν αποφασισμένοι για όλα, ακόμα και να σκοτώσουν. Όταν πλησίασαν το μπλόκο, όχι μόνο δεν σταμάτησαν, αλλά προσπάθησαν να προσπεράσουν τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένα από τα τουλάχιστον δύο άτομα που επέβαιναν στο αγροτικό αυτοκίνητο, πιθανότατα ο φερόμενος και ως αρχηγός της συμμορίας, ο 35χρονος Μάριον Κόλα, έσπασε το πίσω τζάμι του αγροτικού, και με ένα καλάσνικοφ άνοιξε πυρ εναντίον των αστυνομικών, χωρίς να υπάρξουν τραυματίες. Οι Αλβανοί δραπέτες κατάφεραν να σκάσουν τα λάστιχα ενός περιπολικού, ανέπτυξαν ταχύτητα και κατάφεραν να διαφύγουν.

Έκλεψαν και δεύτερο αυτοκίνητο

Στην πορεία οι δράστες εγκατέλειψαν το αγροτικό και λίγο αργότερα έκλεψαν και δεύτερο αυτοκίνητο από τη Φιλιππιάδα Πρέβεζας και κατευθύνθηκαν προς την ορεινή Θεσπρωτία, όπου η περιοχή είναι δύσβατη.

Λίγο αργότερα οι δραπέτες εγκατέλειψαν και το δεύτερο αυτοκίνητο στην περιοχή Γλυκή στην Παραμυθιά και αφού άρπαξαν μια μοτοσυκλέτα χάθηκαν στα ορεινούς χωματόδρομους του Σουλίου.

Σχετικά άρθρα