Μπορεί να «κολλήσει» καλύτερα τώρα;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το blog του στο gazzetta κάποιες σκέψεις για τον Μασάντο σχετικά με το καλύτερο πρόσωπο που μπορεί να δείξει με τα νέα δεδομένα στον Ολυμπιακό.

ΕΙΝΑΙ ένα θέμα για τον Ολυμπιακό ο Μασάντο. Απλά ας σκεφθούμε ότι παραμένει αυτή την στιγμή ο παίκτης από το ρόστερ του συλλόγου, που αγοράστηκε πιο ακριβά από οποιονδήποτε άλλο, με τα περισσότερα από 2 εκ. Ευρώ, που δόθηκαν το περασμένο καλοκαίρι, και δη μετρητά, στην Τουλούζ.

Κι είναι ένα θέμα, διότι αν κρίνουμε από την έλλειψη μεταγραφικής κινητικότητας που υπάρχει όλο αυτό το διάστημα γύρω από το όνομά του, η πιο πιθανή εξέλιξη είναι η παραμονή του και τη νέα σεζόν στον Ολυμπιακό, παρότι είχαν ακουστεί πολλά περί παραχώρησής του. Αυτή η πιθανότητα από μόνη της παρουσιάζει ενδιαφέρον, καθώς ο Πορτογάλος ήταν από τους παίκτες που απασχόλησαν πολύ την ερυθρόλευκη οικογένεια τη φετινή σεζόν.

Αρχικά βεβαίως με τη μεταγραφή του, στη συνέχεια με τη θέση που τον έβαζε ο Ζαρντίμ, μετά με τις αντιδράσεις αποδοκιμασίας αρκετών οπαδών προς το πρόσωπό του, ακολούθως με τη μετακίνησή του στη Λοκομοτίβ Μόσχας που χάλασε τελευταία ώρα μέσα στον Φλεβάρη και τέλος με την προσπάθεια του Μίτσελ να του βρει την πιο κατάλληλη θέση στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού.

Μία σκέψη που μπορεί κάποιος να κάνει είναι ότι  ο Μασάντο, που σαν στιλ είναι «γλυκός» παίκτης κι αν κάτι αποδεδειγμένα πολύ καλό στοιχείο έχει είναι η καλή κυκλοφορία της μπάλας, ίσως την καινούργια σεζόν βοηθηθεί από την αλλαγή της εικόνας, που προσπαθεί να κάνει στην ομάδα του ο Ολυμπιακός.

Δηλαδή, ο Ολυμπιακός επιχειρεί να φτιάξει μία ομάδα πιο επιθετική, πιο γρήγορη, πιο μπαλαδόρικη, με την απόκτηση παικτών όπως ο Βάϊς, ο Τσόρι κι ακόμη ο Ντε Βινσέντι, ο Ολαϊτάν, αλλά κι ο Σάμαρης. Στο δε ίδιο μήκος κύματος είναι κι οι υποψήφιοι προς απόκτηση, με κορυφαίο παράδειγμα τον Αμαλφιτανό. Πρόκειται για μία σαφή προσπάθεια δημιουργίας μίας ομάδας που θα παίζει πιο όμορφο ποδόσφαιρο.

Μήπως ακριβώς μέσα σε μία τέτοια ομάδα ο Μασάντο βρει το ρόλο του πιο εύκολα και «κολλήσει» σε όλο αυτό το σκηνικό, καθότι κακός παίκτης σίγουρα δεν είναι. Μπορεί να μην είναι το δεκάρι που θα πάρει ένα παιχνίδι μόνος του, αλλά θα είναι και λάθος να μην παραδεχθείς ότι είναι ένας καλός παίκτης (οκτάρι) άξονα, με δυνατότητα να παίξει κι από τα πλάγια.

πηγη gazzetta.gr

Σχετικά άρθρα