Σύλληψη δύο αλλοδαπών για κλοπές

Μία περίπτωση διάρρηξης και δύο απόπειρες διαρρήξεων διαμερισμάτων εξιχνιάστηκαν στην περιοχή της Καλαμαριάς, όταν συνελήφθησαν, επ’ αυτοφόρω, από αστυνομικούς δύο αλλοδαποί, ηλικίας 37 και 38 ετών, την ώρα που προσπαθούσαν να διαρρήξουν διαμέρισμα της περιοχής.

Αποκαλύφθηκε επίσης, ότι ο ένας από τους δράστες, ο 38χρονος είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για την διάπραξη 104 περιπτώσεων διακεκριμένων κλοπών στο νομό Αττικής, για τις οποίες είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης εννιά ετών, ενώ διατάχθηκε η ισόβια απέλασή του από τη χώρα, η οποία και εκτελέστηκε το έτος 2011.

Οι δύο δράστες είχαν διαρρήξει, τις δύο προηγούμενες μέρες, ένα διαμέρισμα στην Καλαμαριά, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσαν έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα του ιδιοκτήτη, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλη μία οικία στην ίδια περιοχή.

Στην κατοχή των συλληφθέντων καθώς και σε όχημα ιδιοκτησίας του 37χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, έξι κινητά τηλέφωνα, δύο ξένα διαβατήρια, έγγραφα του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, ένα USB και ένα πτυσσόμενο μεταλλικό γκλόμπ.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τις κατά περίπτωση κατηγορίες των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, παραβάσεων νόμων περί όπλων, περί αλλοδαπών και παραβίασης δικαστικής απόφασης και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα