Το καλοκαίρι πρέπει να πίνετε περισσότερο νερό

Αρχικά θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το νερό είναι ίσως το πολυτιμότερο στοιχείο που έχει ανάγκη ο οργανισμός του ανθρώπου. Συμβάλλει στη διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος.

Το καλοκαίρι που η θερμοκρασία ανεβαίνει, ο οργανισμός από μόνος του καταβάλλει μεγαλύτερη προσπάθεια για να διατηρήσει στα φυσιολογικά επίπεδα τη θερμοκρασία. Αυτό γίνεται με τη διαδικασία της εφίδρωσης.

Ανάλογα με η ζωή που κάνει ο κάθε άνθρωπος έχει και μεγαλύτερη ανάγκη από νερό. Για παράδειγμα οι αθλητές, λόγω της έντονης άσκησης πρέπει να πίνουνε περισσότερο νερό από κάποιον που δουλεύει σε γραφείο.

Το συμπέρασμα είναι λοιπόν ότι η ζωή σας ορίζει και την ποσότητα του νερού που πρέπει να πίνετε. Ωστόσο έρευνες υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες πρέπει να πίνουν 9 ποτήρια ενώ οι άντρες 13 ποτήρια νερό την ημέρα. Το κάθε ποτήρι πρέπει να περιέχει 250 ml νερού.

Αυτή είναι η μέση κατανάλωση για τους ανθρώπους που δεν έχουν έντονη άσκηση στην καθημερινότητά τους.Αξίζει να αναφέρουμε ότι το νερό το λαμβάνει ο οργανισμός και μέσα από πολλά είδη τροφίμων. Διάφορα φρούτα, λαχανικά και φυσικά τα ροφήματα χαρίζουν την ιδανική ενυδάτωση στο σώμα σας.

Είναι κακό να πίνετε νερό μόνο όταν διψάτε. Μία λύση είναι να έχετε πάντα ένα μπουκάλι δίπλα σας έτσι ώστε να σας θυμίζει την αναγκαιότητά του. Μην ξεχνάτε ότι το νερό συμβάλλει στην υγεία σας και ενεργοποιεί και το μεταβολισμό σας.

Σε μία δίαιτα το πρώτο πράγμα που συμβουλεύουν οι ειδικοί είναι να πίνετε άφθονο νερό.

ΠΗΓΗ: jenny.gr

Σχετικά άρθρα