Πλωτάρχης με κραγιόν!

Είναι ξανθιά, νέα με εντυπωσιακό παρουσιαστικό, έχει επιτυχημένη θητεία στις Ένοπλες Δυνάμεις και έρχεται να σπάσει ένα ανδροκρατούμενο ταμπού που διαρκεί από τότε που συστάθηκε το υπουργείο Άμυνας της χώρας μας, το μακρινό 1951.

Ο λόγος για την Πηνελόπη (για τους φίλους Μπέτυ) Πουλή που χρίστηκε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα η πρώτη γυναίκα υπασπιστής αναπληρωτή υπουργού Άμυνας. Βέβαια και η ίδια η θέση του αναπληρωτή υπουργού στο εν λόγω χαρτοφυλάκιο σπάει την παράδοση που ήθελε να βρίσκεται εκεί πάντα άντρας, καθώς με απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και εισήγηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλο το πόστο ανέλαβε η Φώφη Γεννηματά.

Στο Πεντάγωνο

Από την πρώτη στιγμή που ανέβηκε στο Πεντάγωνο ήθελε να δώσει… άρωμα γυναίκας. Έτσι μία από τις πρώτες αποφάσεις ήταν να έχει στο πλευρό της γυναίκα υπασπιστή. Η αναπληρώτρια υπουργός ήρθε σε επικοινωνία με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και του ζήτησε ό,τι καλύτερο διαθέτει σε θηλυκό γι’ αυτή τη θέση.

Ο αρχηγός χωρίς πολλές περιστροφές της έδωσε μια σειρά βιογραφικά αξιόμαχων αξιωματικών, ανάμεσα στα οποία βρισκόταν και της πλωτάρχη του Πολεμικού Ναυτικού Πηνελόπης Πουλή.

Όπως μάθαμε, η όμορφη ξανθιά υπασπιστής, που από την περασμένη Τρίτη έχει γίνει σκιά της αναπληρώτριας υπουργού Εθνικής Άμυνας, είναι αξιωματικός της Νοσηλευτικής, με πτυχίο αυτοδύτη από την Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών (ΜΥΚ).

Για τους γνωρίζοντες η εν λόγω μονάδα είναι ό,τι καλύτερο διαθέτουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Η εκπαίδευση είναι ιδιαίτερα επίπονη και δεν αντέχουν όλοι όσοι μπαίνουν στο συγκεκριμένο σχολείο μέχρι το τέλος.

Εν καιρώ πολέμου καλείται να φέρει εις πέρας τις δυσκολότερες αποστολές, ενώ εν καιρώ ειρήνης συμβάλλει –μεταξύ άλλων- στην ασφάλεια των πολεμικών μας πλοίων που πλέουν στο εξωτερικό, εκτελεί νηοψίες, επιτηρεί τα θαλάσσια σύνορα, φρουρεί υψηλά πρόσωπα, αναλαμβάνει αντιτρομοκρατικές αποστολές και μετέχει σε επιχειρήσεις ναρκοθηρίας και ναρκαλιείας.

Οι γυναίκες που έχουν περάσει από τη Μονάδα Υποβρύχιων Καταστροφών είναι πολύ λίγες, μεταξύ των οποίων και η όμορφη και δυναμική Πηνελόπη Πουλή.

Με ειδική εκπαίδευση

Η υπασπιστής της υπουργού, που στο πέρασμά της από τους διαδρόμους του Πενταγώνου μαγνητίζει τα ανδρικά βλέμματα με την κορμοστασιά της, έχει ειδίκευση στην καταδυτική ιατρική και ολοκληρωμένη εκπαίδευση πάνω σε καθήκοντα νοσηλευτικής από τις Ιατρικές Σχολές των Πανεπιστημίων Karolinska της Σουηδίας και του Σαν Φρανσίσκο των Ηνωμένων Πολιτειών. Παράλληλα είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πτυχίο που έλαβε ενώ ασκούσε ήδη στρατιωτικά καθήκοντα.

Συν τοις άλλοις, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχοντας παρουσιάσει την εργασία της με θέμα “Πολιτικές Υγείας στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. και στους διεθνείς οργανισμούς ΟΗΕ και ΠΟΥ

Σχετικά άρθρα