Προσοχή στον επικίνδυνο ιό για Android

Ένα επικίνδυνο κενό ασφαλείας στα κινητά Android μπορούν να εκμεταλλευτούν οι χάκερ προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα του χρήστη. Ο συναγερμός είναι γενικός καθώς ευάλωτα είναι όλα τα κινητά με έκδοση Android 1.6 και άνω, άρα περίπου 900 εκατομμύρια συσκευές.

Το σημαντικό κενό ασφαλείας επιτρέπει στους κακόβουλους χάκερ να αντιγράψουν τα αποθηκευμένα δεδομένα, τα υποκλέψουν τις τηλεφωνικές κλήσεις και να στείλουν διαφημιστικά SMS χρεώνοντας τους χρήστες. Η αδυναμία εντοπίζεται σε όλα τα κινητά με Android από το 2009 μέχρι σήμερα που τώρα πρέπει να αναβαθμιστούν για να κλείσουν το κενό ασφαλείας.

Το κενό εντοπίζεται στον τρόπο με τον οποίο το λειτουργικό σύστημα διαχειρίζεται την κρυπτογραφημένη πιστοποίηση των εφαρμογών που εγκαθίστανται στο τηλέφωνο. Η πιστοποίηση χρησιμοποιείται από το Android για να ελέγξει αν το λειτουργικό είναι νόμιμο και αν έχει υποστεί παρέμβαση.

Οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων πρέπει τώρα να αναβαθμίσουν τις συσκευές και οι χρήστες να κατεβάσουν την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος.

ΠΗΓΗ: e-go.gr

Σχετικά άρθρα