Άλλα δύο θύματα του κορονοϊού MERS

Άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό MERS, ο οποίος θεωρείται ότι προσιδιάζει στον SARS, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο αύξησε σε 38 τον απολογισμό των θανάτων από την ασθένεια αυτή εντός της χώρας, λίγο καιρό πριν από το Ραμαζάνι, όταν την επισκέπτονται χιλιάδες προσκυνητές.

Ένα παιδί δύο ετών πέθανε στην Τζέντα κι ένας 53χρονος άνδρας πέθανε στην Ανατολική Επαρχία, όπου έχουν σημειωθεί τα περισσότερα κρούσματα του ιού, που πλήττει το αναπνευστικό σύστημα, ανέφερε το υπουργείο σε μια ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του αργά το Σάββατο. Τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εκτός του βασιλείου.

Σύμφωνα με το σαουδαραβικό υπουργείο Υγείας, άλλοι τρεις άνθρωποι έχει επιβεβαιωθεί ότι προσβλήθηκαν από το Σύνδρομο του Αναπνευστικό της Μέσης Ανατολικής, περιλαμβανομένων δύο προσώπων 66 και 69 ετών στο Ριάντ κι ενός ξένου που εργάζεται στον τομέα της υγείας στη Χαφρ αλ Μπάτεν, γεγονός που αυξάνει τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο βασίλειο στα 65 αφότου είχε ταυτοποιηθεί πριν από ένα χρόνο.

Την Παρασκευή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανέφερε ότι ο MERS, που μπορεί να προκαλέσει πυρετό, βήχα και πνευμονία, δεν υπάρχει ως τώρα κίνδυνος να μετατραπεί σε πανδημία και μπορεί να εξαφανιστεί σταδιακά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα