Αίγυπτος: «Πυρά και δακρυγόνα» κατά υποστηρικτών του Μόρσι

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα ανακοίνωσε ότι 34, σύμφωνα με μία πηγή, 16, σύμφωνα με άλλη, υποστηρικτές της σκοτώθηκαν τα ξημερώματα από πυρά εναντίον πλήθους που πραγματοποιούσε καθιστική διαμαρτυρία έξω από το στρατόπεδο της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς όπου κρατείται ο ανατραπείς πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι.

Σύμφωνα με τον Μουράντ Αλι του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης , 34 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν το πλήθος των υποστηρικτών του Μοχάμεντ Μόρσι δέχθηκε πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Αχμεντ Αρεφ, “16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατό τραυματίσθηκαν, πολλοί από τους οποίους σοβαρά”. Η στρατιωτική αστυνομία εμποδίζει την πρόσβαση των δημοσιογράφων στον τόπο του συμβάντος. Την Παρασκευή στο ίδιο σημείο τέσσερις ισλαμιστές σκοτώθηκαν σε ανταλλαγές πυρών με τον στρατό.

Οι υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, από την οποία προέρχεται ο Μοχάμεντ Μόρσι, πραγματοποιούν μαζικές κινητοποιήσεις τις τελευταίες τουλάχιστον δέκα ημέρες σε διάφορα σημεία του Καΐρου για να προασπίσουν τη “νομιμότητα” του πρώην αρχηγού του κράτους, του πρώτου δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου στην ιστορία της χώρας.

Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης ο στρατός απομάκρυνε από την προεδρία τον Μόρσι έπειτα από τις μεγάλες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Αίγυπτο. Μετά οι δυνάμεις της τάξης άρχισαν μεγάλη επιχείρηση συλλήψεων στελεχών της ισχυρής αδελφότητας φυλακίζοντας πολλούς υψηλόβαθμους αξιωματούχους της.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα