Κίνηση ματ της Yahoo για να νικήσει το Facebook

Να ξεπεράσει το Facebook και τη Google προσπαθεί η Yahoo κάνοντας έξυπνες εξαγορές και επενδύσεις. Έτσι μετά την εξαγορά του Tumblr προχώρησε στην εξαγορά της Qwiki, μιας εταιρείας που έχει δημιουργήσει μια εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν αυτόματα ταινίες μικρού μήκους.

Με το Qwiki οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν αυτόματα μια ταινία χρησιμοποιώντας εικόνες, βίντεο και μουσικά αποσπάσματα που έχουν στο τηλέφωνό τους. Το βίντεο είναι πεδίο έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ των εταιρειών του διαδικτύου.

Μετά το Facebook που εξαγόρασε το Instagram και ενσωμάτωσε τη λειτουργία βίντεο, το Twitter εξαγόρασε το Vine για τον ίδιο λόγο, να μπορεί να υποστηρίζει βίντεο. Έτσι η Yahoo έπρεπε να κάνει τη δική της κίνηση και να εξαγοράσει μια υπηρεσία με βίντεο.

Το Vine και το Instagram επιτρέπουν στο χρήστη να τραβάει βίντεο 15 ή 6 δευτερολέπτων. Η Yahoo δεν ανακοίνωσε το ποσό που επένδυσε στην εξαγορά του QWiki όμως υπάρχουν πληροφορίες ότι κυμαίνεται από 40 έως 50 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθώντας την τακτική που η Yahoo ακολούθησε και με το Tumblr, θα αφήσει ανεξάρτητο το Qwiki και δεν θα το ενσωματώσει στις υπηρεσίες της. Τους τελευταίους 12 μήνες, η Yahoo! έχει εξαγοράσει, επίσης, τις εφαρμογές Alike, Stamped, Snip.it καθώς και το Summly, για την εξαγωγή περιλήψεων ειδήσεων.

ΠΗΓΗ: e-go.gr

Σχετικά άρθρα