Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μελετά η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, όπου θα συνεδριάσει εκτάκτως η Εκτελεστική Επιτροπή, πήγαν αμέσως μετά τη συνάντηση με την ηγεσία των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι συνδικαλιστές των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να συζητήσουν ενδεχόμενη κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά τη λήξη της συνάντησης, θα φύγουν άμεσα στα τέλη Ιουλίου οι 2.200 σχολικοί φύλακες και στα τέλη Σεπτεμβρίου θα βγουν σε διαθεσιμότητα οι 3.500-3.600 δημοτικοί αστυνόμοι. Η Δημοτική Αστυνομία θα καταργηθεί ως υπηρεσία, το 5%-10% από τους δημοτικούς αστυνόμους θα παραμείνουν στους δήμους προκειμένου να απορροφηθούν σε άλλες θέσεις και η πλειονότητα των υπολοίπων θα απορροφηθεί από το υπ. Δ. Τάξης.

Όπως είπε ο κ. Μπαλασόπουλος “η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα αποτελέσει τη βασική δεξαμενή για διαθεσιμότητα και απολύσεις. Αυτό που απομένει είναι να αντιμετωπίσουμε τη νέα κατάσταση. Γι’ αυτό θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή προκειμένου να αποφασίσει για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Σχετικά άρθρα