«Όχι» στη διαθεσιμότητα από τον δήμαρχο Κορίνθου

Την έντονη αντίθεσή του στην κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και τις διαθεσιμότητες στους δήμους, εξέφρασε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Κορινθίων, Αλέξανδρος Πνευματικός, ο οποίος υποστήριξε πως, όλα αυτά τα μέτρα υποδηλώνουν όχι μόνο προχειρότητα, αλλά ταυτίζονται με επικοινωνιακά και μικροπολιτικά παιχνίδια σε βάρος των φορολογουμένων πολιτών και της ομαλής λειτουργίας των υπηρεσιών της χώρας.

Ο κ. Πνευματικός επεσήμανε ότι θα δημιουργηθούν επιπρόσθετα προβλήματα στη λειτουργία της πόλης, αφού θα αυξηθούν οι παρανομίες με τα παρκαρίσματα ιδίως στο κέντρο της πόλης, θα διογκωθεί ακόμη περισσότερο το παραεμπόριο με δυσμενείς οικονομικές προεκτάσεις όχι μόνο στην τοπική κοινωνία, αλλά και στα έσοδα του κράτους και θα γιγαντωθεί κάθε είδους παραβατικότητα.

Όσον αφορά την Κόρινθο, σημείωσε ότι εάν συνυπολογιστεί η έλλειψη αστυνομικής δύναμης στην οποία αντιστοιχούν 2 περίπου αστυνομικοί για 50.000 κατοίκους, αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα το μέγεθος του προβλήματος. Υπογράμμισε επίσης, ότι ενώ όλοι οι δήμοι της επικράτειας έχουν περιορίσει τα έξοδά τους και έχουν μειώσει το προσωπικό τους, η κεντρική κυβέρνηση κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση και, αντί να προβεί σε παρόμοιες ενέργειες, αδιαφορεί.

Τέλος ο δήμαρχος Κορινθίων τόνισε ότι τα συγκεκριμένα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση για του δήμους, αφορούν μόνο το 0,8% του ΑΕΠ, ενώ το 99,2% που πραγματικά δημιουργεί το πρόβλημα και βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης, αφήνεται ανέπαφο. Προσέθεσε δε ότι, αντί να επικεντρωθεί η κεντρική εξουσία στην ιεράρχηση και την επίλυση των προβλημάτων, αναλώνεται σε αποσπασματικές επιλογές φέρνοντας αντιμέτωπες διάφορες ομάδες εργαζομένων, στοχοποιώντας επιλεκτικά, κάθε φορά, ορισμένες εξ αυτών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα