Απόφαση-σοκ: Μικραίνουν τις ποινές για παιδόφιλους

Τη χαλάρωση των ποινών για αδικήματα που σχετίζονται με την παιδική πορνογραφία περιλαμβάνει τροποποίηση των σχετικών άρθρων του Ποινικού Κώδικα που αναμένεται να περάσει από τη Βουλή το προσεχές διάστημα.

Ο αριθμός των αδικημάτων αυτού του τύπου έχει τα τελευταία χρόνια αυξηθεί σημαντικά αφού το διαδίκτυο ευνοεί την διακίνηση παρόμοιου υλικού, ενώ οι υπολογιστές διευκολύνουν την αποθήκευση και φύλαξή του. Οι ιθύνοντες της ελληνικής πολιτείας επιλέγουν αυτήν ακριβώς την εποχή που οι διωκτικές αρχές ανά τον κόσμο εντείνουν την προσπάθειά τους να ανταπεξέλθουν στον όγκο των κρουσμάτων, για να βάλουν εμπόδια στις ελληνικές υπηρεσίες εντοπισμού και σύλληψης όσων καταστρέφουν την παιδική αθωότητα.

Αξίζει χαρακτηριστικά να σημειωθεί ότι με τις αλλαγές που προωθούνται, οι ποινές που προβλέπονται για τους παιδόφιλους θα είναι μικρότερες από εκείνες που επιφυλάσσει ο νόμος για τους συκοφάντες! Νομικοί κύκλοι παρατηρούν πως σε αρκετές από τις περιπτώσεις που ρυθμίζει το νέο άρθρο περί πορνογραφίας Ανηλίκων (265 Π.Κ.) εμφανίζει περισσότερες ομοιότητες με το παλαιότερο σχετικό άρθρο του 2002, παρά με το άρθρο 348Α με το οποίο η σχετική νομοθεσία εκσυγχρονίστηκε μερικώς το 2007- 2008.

Τι περιλαμβάνουν οι αλλαγές

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, μεταξύ των αλλαγών που σχεδιάζονται περιλαμβάνεται η μείωση της ποινής για κατοχή ή προμήθεια υλικού παιδικής πορνογραφίας, είτε προέρχεται από “την τεχνολογία της πληροφορίας και των επικοινωνιών

Σχετικά άρθρα