Ποιες είναι οι τροφικές δηλητηριάσεις του καλοκαιριού;

8 Ιουλίου 2013
Οι τροφικές δηλητηριάσεις είναι ένα σύνηθες καλοκαιρινό φαινόμενο. Οι εξορμήσεις μας στην ύπαιθρο, οι υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία είναι συνήθως οι κύριοι παράγοντες που οδηγούν σε τροφική δηλητηρίαση. Oι πιο κοινές από αυτές είναι η λιστερίωση, η σαλμονέλα και η μόλυνση από E.coli.



Λιστερίωση:



Ωμά φρούτα και λαχανικά



Το επικίνδυνο ξέσπασμα λιστερίωσης του 2011 έκανε πολλούς να επανεξετάσουν τους κανόνες ασφαλείας των τροφίμων. Τα βακτήρια της λιστερίωσης μολύνουν τα φρέσκα προϊόντα, όπως τα πεπόνια που καλλιεργούνται στα αγροκτήματα. Τα συμπτώματα της λοίμωξης περιλαμβάνουν: πυρετό, μυϊκούς πόνους, στομαχικές διαταραχές ή διάρροια, δύο ημέρες έως δύο μήνες μετά την έκθεση.



Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ