Κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΕΛΒΟ με τη στήριξη του ΕΚΘ

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν αύριο και την Πέμπτη οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ), με τη στήριξη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Αύριο θα πραγματοποιήσουν τετράωρη στάση εργασίας (11π.μ.-3μ.μ.), στις 11.30 το πρωί θα συγκεντρωθούν στα δικαστήρια και από εκεί θα κάνουν πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Την Πέμπτη, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας, θα ταξιδέψουν στην Αθήνα, όπου θα ενωθούν με τους άλλους εργαζόμενους στις αμυντικές βιομηχανίες στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 12.30 το μεσημέρι, για να κάνουν στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή.

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΕΚΘ εκφράζει την αντίθεσή της “σχέδια της κυβέρνησης για διάλυση της αμυντικής βιομηχανίας και τη συγχώνευση- κατάργηση οργανισμών και επιχειρήσεων με ταυτόχρονη απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων” και επισημαίνει: “Όλοι μαζί αποφασισμένοι θα παλέψουμε με κάθε τρόπο για την ανατροπή αυτής της απόφασης”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα