Ανεβαίνει η θερμοκρασία

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά περιμένουμε σήμερα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 25 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 22 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και τοπικά στη Δυτική Πελοπόννησο έως 35-36 βαθμούς, 25 έως 30 βαθμούς στις Κυκλάδες και τοπικά στη Νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς και από 25 έως 34 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 30 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, ενισχυόμενοι πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες σε μέτριους 5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια περιμένουμε σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση μετά το απόγευμα.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις όπου τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων ή καταιγίδας κυρίως στα ορεινά περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Πρόγνωση επόμενων ημερών

Τετάρτη – Πέμπτη

Καιρός: στη Μακεδονία και την Θεσσαλία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικούς όμβρους η καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος αλλά στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 ,στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή

Καιρός: γενικά αίθριος. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα κεντρικά και βόρεια και πιθανώς στα ορεινά των υπολοίπων περιοχών. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 ,στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σάββατο – Κυριακή

Καιρός: γενικά αίθριος. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 ,στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικά άρθρα