Ερώτηση για τα προβλήματα υδροδότησης νησιών του Αιγαίου

Τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς νερό οι μικρές Κυκλάδες και τα μικρά νησιά των Δωδεκανήσων τις επόμενες ημέρες επισημαίνει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρης Ψαριανός με ερώτησή του προς τους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών και Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. ΥπουργούςΑνάπτυξης ,Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών και Μεταφορών Ναυτιλίας και Αιγαίου

Σοβαρό πρόβλημα στην υδροδότηση των άνυδρων νησιών του Αιγαίου – Κίνδυνος να μείνουν χωρίς νερό οι Μικρές Κυκλάδες και τα μικρά νησιά των Δωδεκανήσων τις επόμενες ημέρες

Χωρίς νερό κινδυνεύουν να μείνουν τις επόμενες ημέρες οι Μικρές Κυκλάδες και τα μικρά νησιά των Δωδεκανήσων.

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, η σύμβαση ανάθεσης της τροφοδοσίας των νησιών αυτών για το καλοκαίρι έχει μπλοκαριστεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Στους διαγωνισμούς που προηγήθηκαν και οι οποίοι κηρύχθηκαν άγονοι, είχε καταθέσει προσφορά μόνο μία εταιρία, με την οποία τελικά υπεγράφησαν δυο συμβάσεις απευθείας ανάθεσης. Η πρώτη έληξε πριν από λίγες ημέρες ενώ η δεύτερη, ύψους περίπου 1,5 εκ. €, δεν έχει ακόμη εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Τα παραπάνω έρχονται να αναδείξουν το πρόβλημα υδροδότησης που αντιμετωπίζουν τα άνυδρα νησιά του Αιγαίου και το οποίο γίνεται ακόμη πιο έντονο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η υδροδότηση των νησιών αυτών συνεχίζει να γίνεται με όρους τους παρελθόντος, με ξεπερασμένα και πανάκριβα μοντέλα και με τον “νερουλά

Σχετικά άρθρα