Οι προτάσεις Κορκίδη για την ανάπτυξη του Πειραιά

Τις προτάσεις του για το νέο αναπτυξιακό μοντέλο που πρέπει να ακολουθήσει ο Πειραιάς τόσο για την ανάδειξη του λιμανιού σε κόμβο θαλάσσιων συγκοινωνιών μεταξύ Ανατολής και Δύσης, όσο και για την αναζωογόνηση της τοπικής επιχειρηματικότητας διατύπωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης.

Ειδικότερα, ο κ. Κορκίδης τόνισε ότι το λιμάνι του Πειραιά οφείλει επιτέλους να παραγάγει προστιθέμενη αξία από την ιδιαίτερη γεωγραφική του θέση και να αναδειχθεί σε σημαντικό κόμβο για τις θαλάσσιες επικοινωνίες ανάμεσα στην Ανατολή και στη Δύση.

Σε ό,τι αφορά το επιχειρείν, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ τόνισε ότι η πειραϊκή επιχειρηματική κοινότητα πρέπει να αναζητήσει ένα μοντέλο που θα κινείται πολύ κοντά στα πρότυπα του Χονγκ Κονγκ και της Σιγκαπούρης, ως κομβικών διαμετακομιστικών κέντρων εμπορίου και ναυτιλίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Πειραιάς μπορεί να λειτουργήσει, κατ’ αντιστοιχία, ως το βασικό διαμετακομιστικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και να καταστεί κύρια πύλη εισόδου εμπορευμάτων από την Ανατολή προς την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη και, φυσικά, όλες τις γειτονικές βαλκανικές χώρες.

Όπως εξήγησε όμως ο κ. Κορκίδης, αυτό χρειάζεται συντονισμένες δράσεις τόσο στην λειτουργία του λιμανιού, του εξαγωγικού εμπορίου, όσο και στις υπηρεσίες logistics και τις χερσαίες και θαλάσσιες μεταφορές.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Σχετικά άρθρα