«Ο ΠΑΟΚ κοντράρει τον Ολυμπιακό»

Ο 29χρονος μπακ χαρακτήρισε τον ΠΑΟΚ ομάδα με πολύ υψηλούς στόχους και άλλη δυναμική μετά την έλευση του Ιβάν Σαββίδη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε από την Αυστρία όπου ο «δικέφαλος» του Βορρά πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του

Για τον ερχομό του στον ΠΑΟΚ: «Ανήκω πλέον στην οικογένεια του ΠΑΟΚ και είμαι πολύ χαρούμενος. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ με πλησίασαν πριν λίγες μέρες και δεν το σκέφτηκα πολύ για να απαντήσω θετικά. Όλα πήγαν όπως ήθελα. Ήρθα σε μία ομάδα με πολύ υψηλούς στόχους. Εγώ θέλω να κάνω ένα καινούριο ξεκίνημα στην καριέρα μου και θα ήθελα να βοηθήσω ώστε και ο κόσμος να γευτεί τη χαρά ενός τίτλου που λείπει τα τελευταία χρόνια από την ομάδα».

Για το αντάμωμα με τους πρώην συμπαίκτες του σε Παναθηναϊκό και Εθνική: «Βρήκα αρκετούς φίλους, όχι απλώς συμπαίκτες, αλλά ανθρώπους που κάναμε παρέα. Αυτό θα με βοηθήσει να προσαρμοστώ όσο γίνεται πιο γρήγορα».

Για τους λόγους που δεν το πολυσκέφτηκε για τον ΠΑΟΚ: «Έρχομαι σε μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, θέλει να μπει στους ομίλους και αυτά με καλύπτουν. Με την έλευση του κ. Σαββίδη ο ΠΑΟΚ έχει αποκτήσει άλλη δυναμική, κάνει πολλή δουλειά στην οργάνωση, η δυναμική του κόσμου υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει ενώ ρόλο έπαιξαν και οι συμπαίκτες που ήθελα να ξαναβρώ»

Για την υποδοχή από τον Σαλπιγγίδη: «Και ο Τζιόλης είχε μιλήσει με τον Σάλπι πριν έρθει και εγώ μίλησα, δεν θα μπορούσα να κάνω αλλιώς. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις και είμαι χαρούμενος θα τον έχω συμπαίκτη και φέτος».

Για την εμπειρία της Ιταλίας: «Είχα ένα τραυματισμό που με έφερε πολύ πίσω, δεν έγινε σωστή αποκατάσταση και έχασα πολύ χρόνο. Πλέον νιώθω δυνατός, μπήκα στο κανονικό πρόγραμμα και ελπίζω να είμαι σιδερένιος».

Για τον ανταγωνισμό με τον Λίνο: «Ο Λίνο είναι σπουδαίος παίκτης και έχει προσφέρει πάρα πολλά στην ομάδα. Εγώ θα κάνω δουλειά μου και ο προπονητής θα αποφασίζει ποιος είναι σε καλύτερη κατάσταση για να αγωνίζεται».

Για τα λάθη που έκανε ο Παναθηναϊκός όταν διεκδικούσε τίτλους από τον Ολυμπιακό και τα οποία πρέπει να αποφύγει ο ΠΑΟΚ: «Δεν θα ήθελα να πω τι γινόταν λάθος στον Παναθηναϊκό. Ήταν ένα μεγάλο κομμάτι στην καριέρα μου και τη ζωή μου. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ ανταγωνιστικός, κάθε χρόνο ανεβαίνει επίπεδο και πλέον μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό. Χρειάζεται όμως πολλή δουλειά από όλους μας και συσπείρωση».

Για το αν έχει κάτι να αποδείξει λόγω του τρόπου που έφυγε από τον Παναθηναϊκό: «Ο τρόπος που έφυγα από το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν ήταν ο ενδεδειγμένος. Άλλες φορές έκανα λάθη εγώ, άλλες αδικήθηκα. Αυτό που θέλω είναι να επανέλθω, όχι να αποδείξω κάτι».

Για τη φετινή φιλοδοξία του: «Το να συμμετέχεις σε ευρωπαϊκή διοργάνωση είναι πολύ καλό, υπάρχουν κίνητρα. Το καλύτερο, όμως είναι η κατάκτηση ενός τίτλου».

Για το κλίμα που βρήκε στην ομάδα: «Δεν περίμενα το κλίμα να είναι τόσο καλό. Όλα τα παιδιά είναι ενωμένα. Εγώ νιώθω πολύ οικεία, τα περισσότερα πρόσωπα είναι γνωστά και αυτό θα με βοηθήσει».

Για την αγωνιστική του κατάσταση: «Προέρχομαι από μία αποχή, χρειάζομαι λίγο χρόνο, αλλά ο προπονητής και οι συνεργάτες του αποφασίζουν».

πηγη gazzetta.gr

Σχετικά άρθρα